ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητό σας

Ειδικά το καλοκαίρι είναι «απαγορευτικά»

Τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητό σας

Το αυτοκίνητο αρκετά εύκολα μπορεί να γίνει αποθηκευτικός χώρος καθώς συχνά αφήνετε από χαρτιά, χαρτομάντηλα, γυαλιά μέχρι κλειδιά, καλλυντικά και πλαστικό μπουκάλι με νερό.

Φυσικά και δεν αναφερόμαστε σε τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα ξεχνάτε στο αυτοκίνητο, πόσο μάλλον σε εμφανές σημείο.

Ειδικά το καλοκαίρι όμως είναι σημαντικό να μην έχετε στο αυτοκίνητο τα εξής πράγματα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών:

Φάρμακα

Τα περισσότερα φάρμακα διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες εντός του αυτοκινήτου μπορεί να μην κάνουν τα φάρμακα επιβλαβή, αλλά θα μπορούσαν να τα καταστήσουν λιγότερο αποτελεσματικά.

Ηλεκτρονικές συσκευές

Πέρα από το κόστος των ίδιων των συσκευών, gadgets όπως φορητοί υπολογιστές, κινητά και τάμπλετ αποτελούν πόλο έλξης για τους ληστές. Εκτός από την απώλεια της συσκευής σκεφτείτε και τη ζημιά στο όχημά σας.

Αντηλιακό

Τα ενεργά συστατικά του αντηλιακού διασπώνται σε υψηλή θερμοκρασία. Αν το αφήσετε στο αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητά του.

Μπουκάλι νερού

Αν και η έρευνα είναι λίγο ασαφής, μελέτες έχουν συνδέσει το BPA και τις φθαλικές ενώσεις – χημικές ουσίες που βρίσκονται σε πλαστικά μπουκάλια νερού-, με παθήσεις όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Όταν λοιπόν το πλαστικό μπουκάλι θερμαίνεται, απελευθερώνει αυτές τις χημικές ουσίες στο νερό.

Γυαλιά

Η θερμότητα μπορεί να παραμορφώσει τους πλαστικούς βραχίονες των γυαλιών με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζουν σωστά στο πρόσωπό σας. Επίσης, αποτελούν «κράχτη» για τους κλέφτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν αφήνετε παιδιά και ζώα στο αυτοκίνητο για να πεταχτείτε κάπου έστω και για πέντε λεπτά χωρίς επίβλεψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.