ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το… gala του Ε.Μακρόν για να τιμήσει τον Μπερνάρ Αρνό με καλεσμένους Έλον Μάσκ, Σαρκοζί και Μπιγιονσέ

Ο Μπερνάρ Αρνό παρέλαβε τον «Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής» από τον Εμανουέλ Μακρό

Το… gala του Ε.Μακρόν για να τιμήσει τον Μπερνάρ Αρνό με καλεσμένους Έλον Μάσκ, Σαρκοζί και Μπιγιονσέ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απένειμε στον Μπερνάρ Αρνό την ύψιστη διάκριση που μπορεί να λάβει ένας Γάλλος πολίτης, κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής τελετής στο Μέγαρο των Ηλυσίων, την Τετάρτη το βράδυ. Ο Αρνό έλαβε τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής – το υψηλότερο αξίωμα της Γαλλίας, το οποίο μπορούν να κατέχουν μόνο 75 άτομα ταυτόχρονα.

Ο Αρνό, ο οποίος πρόσφατα ανέκτησε τον τίτλο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έλαβε την τιμή 13 χρόνια μετά την προαγωγή του σε «Μεγάλο Αξιωματικό» από τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάν και 28 χρόνια αφότου ανακηρύχθηκε «Ιππότης».

Τα σχέδια για το gala κρατήθηκαν μυστικά, καθώς ανάμεσα στους διακεκριμένους καλεσμένους ήταν η ποπ σταρ Μπιγιονσέ και ο δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης του «X» (πρώην Twitter) Έλον Μάσκ.

Ο Μακρόν έδωσε μια ομιλία για το θέμα της αντίληψης του χρόνου, εξηγώντας πώς ο Αρνό μπόρεσε να «δει και να χτίσει πολύ μπροστά, δαμάζοντας τις βραχυπρόθεσμες δυσκολίες, με αποτέλεσμα να διαδώσει το γαλλικό στοιχείο». Επίσης μίλησε για τις ρίζες του διευθύνοντος συμβούλου της LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) και τη δέσμευσή του, μεταξύ άλλων, για την ανοικοδόμηση της Notre-Dame.

Στην τελετή παρευρέθηκαν πολλά κορυφαία πολιτικά στελέχη της Γαλλίας, όπως ο πρώην Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο Επίτροπος της ΕΕ Τιερί Μπρετόν, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανίν και η υπουργός Πολιτισμού Ρασίντα Ντάτι.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν διακεκριμένοι καλεσμένοι συμπεριλαμβανομένων των Μπιγιονσέ και Jay-Z, Έλον Μασκ, Ράνια Αλ-Αμπντάλα βασίλισσα της Ιορδανίας, όπως επίσης ο καλλιτέχνης Τζεφ Κουνς, ο πιανίστας Lang Lang και οι δισεκατομμυριούχοι Βενσάν Μπολορέ του Bolloré Group και Ροντόλφ Σααντέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μασκ, ο οποίος είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη σύμφωνα με το Bloomberg, βρήκε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Μακρόν «και να συζητήσουν ιδιαιτέρως για επενδύσεις», όπως αναφέρουν πληροφορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.