ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το γνωρίζατε; – Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα σας

Δεν είναι αυτά που νομίζετε

Το γνωρίζατε; – Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα σας

Η κουζίνα είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους μέσα στο σπίτι μας ωστόσο αν δεν την καθαρίζουμε σωστά μπορεί να αποτελέσει εστία μόλυνσης.

Μάλιστα υπάρχουν σημεία τα οποία συσσωρεύουν τα περισσότερα βακτήρια και συνήθως τα προσπερνάμε.

Ας δούμε αναλυτικά…

Επιφάνειες κοπής

Πόσο μάλλον οι ξύλινες επιφάνειες κοπής, μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό σημείο για συσσώρευση βακτηρίων. Είναι πολύ σημαντικό, να έχουμε ξεχωριστή επιφάνεια κοπής για το κάθε τρόφιμο.

Πχ, άλλη για τα κρέατα και άλλη κοπή, για λαχανικά και φρούτα. Ακόμη, χρειάζονται πάρα πολύ καλό πλύσιμο και σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να τις καθαρίσετε μέσα σε καυτό νερό με σαπούνι και ξύδι.

Κάδος απορριμμάτων

Δεν σας κάνει και τόσο εντύπωση, που το σημείο αυτό βρίσκεται υψηλά στη λίστα με τα πιο βρώμικα μέρη στην κουζίνα σας. Είναι προτιμότερο να μην επιλέγουμε πλαστικούς κάδους, αλλά να έχουμε βιοδιασπώμενες σακούλες ή χάρτινες, τις οποίες θα πετάμε στο τέλος της ημέρας μαζί με τα απορρίμματα.

Νεροχύτης

Κι όμως. Γύρω, μέσα και πάνω στους νεροχύτες δημιουργούνται πολλές και μεγάλες εστίες βακτηρίων, τα οποία ανήκουν στην ομάδα που ονομάζονται Proteobacteria.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να πλένετε τα χέρια σας στον νεροχύτη, όταν έχετε επιστρέψει από έξω, ούτε και να πετάτε βρώμικα νερά μέσα σε αυτόν.

Ο νεροχύτης θα πρέπει να είναι αυστηρά για την πλύση των πιάτων και των ποτηριών και όχι άλλων αντικειμένων. Μετά από κάθε πλύση, ψεκάστε με ένα αντιβακτηριακό σπρέι σε όλη την επιφάνεια και αφήστε το να δράσει. Διαφορετικά για μια πιο «green» επιλογή για καθαριστικά, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και ξύδι.

Πανιά Κουζίνας

Το πιθανότερο είναι να μεταφέρετε μικρόβια και βακτήρια, από δω και από εκεί, χρησιμοποιώντας ένα πανί το οποίο έχετε για καιρό και το περνάτε απ’ όλες τις επιφάνειες.

Είναι σημαντική η τακτική αλλαγή των πανιών κουζίνας, και κυρίως να τα απολυμαίνουμε τακτικά. Μπορείτε να γεμίσετε ένα μπολ με λίγη χλωρίνη, ή απολυμαντικό και να τα αφήσατε να μουλιάσουν για ένα βράδυ.

Στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν πολύ καλά, πριν τα χρησιμοποιήσετε. Φυσικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείται τα πανιά αυτά, μόνο για την κουζίνα σας και όχι για το υπόλοιπο σπίτι.

Σφουγγάρια

Τα σφουγγάρια είναι ιδιαιτέρως ανθυγιεινά αντικείμενα, καθώς είναι συνεχώς υγρά και συνεπώς αποτελούν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι γνωστό πως τα σφουγγάρια μεταφέρουν πολλά μικρόβια, γι’ αυτό και φροντίζουμε να τα αλλάζουμε πολύ συχνά, και να τα απολυμαίνουμε κατάλληλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.