ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Το κόλπο για να καταλάβετε αν ένα αντικείμενο είναι από αληθινό ασήμι

Όπως και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι έχει χαρακτηριστικές ιδιότητες

Το κόλπο για να καταλάβετε αν ένα αντικείμενο είναι από αληθινό ασήμι

Το καθαρό ασήμι έχει μεγάλη αξία, επομένως τα αντικείμενα από καθαρό ασήμι είναι πιο ακριβά από τα αντικείμενα που μιμούνται το ασήμι.

Είναι σημαντικό πώς να ξεχωρίζετε αν το ασήμι είναι πραγματικό, όχι μόνο για το κόστος, αλλά γιατί πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αλλεργία σε άλλα μέταλλα, οπότε πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κοσμήματά τους είναι από αληθινό ασήμι, για να μην έχουν κάποια αλλεργική αντίδραση.

Όπως και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι έχει χαρακτηριστικές ιδιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε αν το αντικείμενο που κρατάτε είναι αληθινό ασήμι.

Το τεστ της σφραγίδας
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ψάξετε, είναι σημάδια όπως σφραγίδα ή σήμα κατατεθέν. Ένα ασημένιο αντικείμενο που πρόκειται να πωληθεί εμπορικά φέρει, στις περισσότερες χώρες, σφραγίδα με ένα ή περισσότερα ασημένια σήματα που υποδεικνύουν την καθαρότητα του αργύρου, το σήμα του κατασκευαστή ή του αργυροχρυσοχόου και άλλες σημάνσεις που υποδεικνύουν την ημερομηνία κατασκευής και πρόσθετες πληροφορίες. Οι πωλητές ασημιού θα σφραγίσουν το ασήμι με 925, 900 ή 1000. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν το επίπεδο καθαρότητας του αργύρου.

Το τεστ του μαγνήτη
Τα περισσότερα πολύτιμα μέταλλα – όπως ο χρυσός και ο χαλκός – είναι μη μαγνητικά και το ασήμι δεν αποτελεί εξαίρεση. Ελέγξτε με έναν μαγνήτη αν τραβά το αντικείμενο. Το ασήμι δεν είναι αισθητά μαγνητικό και παρουσιάζει μόνο ασθενή μαγνητικά αποτελέσματα, σε αντίθεση με τον σίδηρο, το νικέλιο ή το κοβάλτιο. Αν ο μαγνήτης κολλάει δυνατά στο αντικείμενο, έχει σιδηρομαγνητικό πυρήνα και δεν είναι ασήμι. Τα ψεύτικα ασημικά ή τα επάργυρα αντικείμενα είναι γενικά κατασκευασμένα από άλλα μέταλλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τεστ του πάγου
Πάρτε ένα παγάκι και βάλτε το πάνω στο ασημένιο αντικείμενο. Το ασήμι έχει την υψηλότερη θερμική αγωγιμότητα από οποιοδήποτε κοινό μέταλλο ή κράμα. Ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου, τα αυθεντικά προϊόντα αργύρου θα λιώσουν τον πάγο με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό. Αν λιώσει γρήγορα, πιθανότατα είναι ασήμι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.