Το πιο ήσυχο δωμάτιο του κόσμου βρίσκεται στην Αμερική – Δεν θα αντέξεις πάνω από μία ώρα (βίντεο)

Είναι χτισμένο στο στο Κτήριο 87 στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον

Το πιο ήσυχο δωμάτιο του κόσμου βρίσκεται στην Αμερική – Δεν θα αντέξεις πάνω από μία ώρα (βίντεο)

Το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο δεν είναι τόσο ουτοπικό όσο φαντάζεστε.

Είναι χτισμένο στο στο Κτήριο 87 στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον. Η δομή του δωματίου θυμίζει ένα κρεμμύδι, καθώς διαθέτει έξι στρώματα τσιμέντου και χάλυβα, απομονώνοντάς το από το υπόλοιπο κτίριο και τον έξω κόσμο.

Γνωστός ως «ανηχοϊκός θάλαμος», χρησιμοποιείται για να μετρηθούν οι ήχοι και οι θόρυβοι από τους υπολογιστές, τα ακουστικά, τα ηχεία, τα μικρόφωνα και τα άλλα προϊόντα που αναπτύσσει η Microsoft.

Γιατί όμως κανείς δεν έχει καταφέρει να μείνει για πάνω από μία ωρα;

Όσοι βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο αναφέρουν πως είναι τόσο ήσυχο που μπορεί κανείς να ακούσει ακόμα και τον ήχο του αίματός του που ρέει στις φλέβες του.

Το τσιμεντένιο δωμάτιο κατέχει μάλιστα το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το πιο ήσυχο μέρος του κόσμου, καθώς το επίπεδο του θορύβου μετρήθηκε σε αρνητικά ντεσιμπέλ (-20,3 dB), δηλαδή 20,3 ντεσιμπέλ κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής.

Για να καταλάβει κανείς πόσο ήσυχο είναι αυτό το δωμάτιο, αρκεί να σκεφτεί ότι η κανονική αναπνοή του ανθρώπου σε ηρεμία ακούγεται στα 10dB σε ένα κανονικό δωμάτιο και ένας απαλός ψίθυρος στα 30dB.

Αυτό συνεπάγεται πως όποιος βρεθεί εντός του μπορεί να ακούσει τον παλμό της καρδιάς του, το αίμα του να κυλά ακόμα και τα οστά του καθώς κινείται. Σε λίγη ώρα, η ησυχία γίνεται εκκωφαντική και ένα κουδούνισμα αντηχεί στα αυτιά. Τελικώς, το άτομο καταλήγει να χάνει την ισορροπία του καθώς η απόλυτη έλλειψη αντήχησης σαμποτάρει την αίσθηση του χώρου.

Το δωμάτιο φτιάχτηκε μέσα σε 2 χρόνια και ο σχεδιαστής του δήλωσε στο CNN πως το μεγαλύτερο συνεχόμενο διάστημα που κάποιος έχει περάσει μέσα σε αυτό είναι περίπου 55 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε πλάνα από το εσωτερικό του δωματίου:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.