ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το «πρωτάθλημα σεξ» που έγινε viral αλλά δεν είχε καλή κατάληξη – Οι καταγγελίες των διαγωνιζόμενων

Η απάντηση της «Σουηδικής Ομοσπονδίας Σεξ»

Το «πρωτάθλημα σεξ» που έγινε viral αλλά δεν είχε καλή κατάληξη – Οι καταγγελίες των διαγωνιζόμενων

Από τις 8 Ιουνίου, θα διεξαγόταν στη Σουηδία το πρώτο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σεξ» με διοργανώτρια τη «Σουηδική Ομοσπονδία Σεξ», η οποία επιθυμούσε να αναγνωριστεί επίσημα το σεξ ως άθλημα από την «Σουηδική Συνομοσπονδία Αθλητισμού» (RF).

Η πραγματικότητα ωστόσο αποδείχθηκε πολύ διαφορετική και για την ακρίβεια πολύ χειρότερη έως και εγκληματική.

Ο εμπνευστής Ντράγκαν Μπράτιτς, ιδιοκτήτης στριπ κλαμπ στην περιοχή Jönköping της Σουηδίας, ουδέποτε έλαβε τη σχετική άδεια από την αθλητική συνομοσπονδία της χώρας, καθώς η αίτησή του απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. «Οι ελλείψεις στην αίτηση ήταν τέτοιες που η αίτηση δεν εξετάστηκε καν επί της ουσίας», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η συνομοσπονδία.

«Εφιστούμε την προσοχή καθώς ορισμένα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν πληροφορίες πως μια “ομοσπονδία σεξ” έχει γίνει μέλος τη Σουηδικής Αθλητικής Συνομοσπονδίας», δήλωσε στο Reuters η Άννα Σέτζμαν, εκπρόσωπος της RF, και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες με στόχο να σπιλώσουν τον σουηδικό αθλητισμό και τη Σουηδία».

Άρα η πραγματικότητα είναι πως το «σεξ» δεν αναγνωρίστηκε ως «άθλημα» στη Σουηδία, όπως ανέφεραν ορισμένα δημοσιεύματα, και επιπλέον ο διαγωνισμός δεν έλαβε οποιαδήποτε έγκριση από την σουηδική αθλητική συνομοσπονδία.

Όμως αυτό δεν πτόησε τους διοργανωτές, αλλά και τους συμμετέχοντες, που προχώρησαν τελικά στη διεξαγωγή ενός ευρωπαϊκού τουρνουά σεξ, όπως το αποκάλεσαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συμμετέχοντες από 16 διαφορετικές χώρες, από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Κροατία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Φινλανδία κ.α, θα διαγωνίζονταν: «στο σεξ, στο μασάζ σώματος, στις ερωτικές ζώνες, στα προκαταρκτικά, στο στοματικό σεξ, στη διείσδυση, στην αντοχή, στην εμφάνιση, στην εκτέλεση πόζας, στη δημιουργικότητα και στον αριθμό των οργασμών σε συγκεκριμένο χρόνο».

Ο διαγωνισμός θα διαρκούσε έξι εβδομάδες, σε έναν χώρο που θύμιζε Big Brother χαμηλού μπάτζετ, και όποιος εκ των διαγωνιζόμενων συγκέντρωνε την υψηλότερη βαθμολογία από μια κριτική επιτροπή θα ήταν και ο πρωταθλητής με έπαθλο 860.000 λιρών. Το σχέδιο του Ντράγκαν Μπράτιτς προέβλεπε τη ζωντανή μετάδοση του διαγωνισμού με συνδρομή στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το The Daily Star, οι γυναίκες που θα συμμετείχαν έπρεπε να κερδίζουν 690 λίρες για κάθε μέρα που έμεναν στον χώρο, ενώ οι άνδρες 345 λίρες την ημέρα.

Εν τέλει, σύμφωνα με τη Daily Mail, στο τουρνουά δήλωσαν συμμετοχή άνδρες και γυναίκες, κυρίως πρόσωπα που έχουν παίξει σε ταινίες για ενήλικες. Όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πολλοί αποχώρησαν εξαγριωμένοι από το Γκέτενμπουργκ, τον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού σεξ, τόσο για τα όσα συνέβησαν, όσο και για το γεγονός πως ο Μπράτιτς δεν τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει για τη συμμετοχή τους.

Φαίνεται πως οι συνδρομές δεν ήταν αυτές που περίμενε, ενώ και η ζωντανή μετάδοση, όπως και η διοργάνωση, εξελίχθηκε στο απόλυτο φιάσκο.

«Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και η κατάσταση θύμιζε περισσότερο ταινία τρόμου», δήλωσε η Σέλβα Λαπιέρδα από την Ισπανία σύμφωνα με το Marca.com. Η βρετανίδα Λάρα Λι δήλωσε στη Star πως σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Σουηδία, ωστόσο μετά την ενημέρωση που είχε αποχώρησε την τελευταία στιγμή. Η δε συμμετέχουσα από την Ουκρανία, Τάλια Μιντ, δήλωσε πως ο διοργανωτής δεν της κατέβαλε τα χρήματα που είχε υποσχεθεί και επίσης κανένας διαγωνιζόμενος δεν ελέγχθηκε για HIV. Μάλιστα ανέφερε πως κάλεσε και την αστυνομία, η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να μπει στο χώρο του διαγωνισμού γιατί δεν είχε σχετικό ένταλμα.

Το μοντέλο του OnlyFans, Μπάρμπι Σινς, που υπήρξε η αρχική εκπρόσωπος της Βρετανίας, αποσύρθηκε επίσης επικαλούμενη «επιπλοκές στην υγεία». Καταγγελίες πραγματοποιήθηκαν και από άλλους συμμετέχοντες, οι οποίοι μάλιστα ανάρτησαν και σχετικό βίντεο, μιλώντας για προβλήματα σε θέματα ασφάλειας αλλά και υγείας.

«Όλοι τους απολάμβαναν όλη αυτή τη δημοτικότητα και εκμεταλλεύτηκαν τον οργανισμό μας για να προωθήσουν τον εαυτό τους και τώρα ζητούν κάτι που δεν είναι δυνατό να εκπληρωθεί. Είμαστε πραγματικά συντετριμμένοι με την τρέχουσα κατάσταση και δεν έχουμε ιδέα πώς θα τελειώσει αυτό», απάντησαν οι διοργανωτές με δήλωση που δημοσίευσε η Daily Star.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντράγκαν Μπράτιτς υπογράμμισε ακόμη πως οι συμμετέχοντες δεν προσκλήθηκαν ως ηθοποιοί πορνό, αλλά ως «διαγωνιζόμενοι στο Πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σεξ» και τους κατηγόρησε ότι δεν συμπεριφέρθηκαν σαν επαγγελματίες αθλητές, υποστηρίζοντας πως έκαναν χρήση ουσιών και αλκοόλ. «Αγνόησαν τους κανόνες του διαγωνισμού και τη Σουηδική Ομοσπονδία Σεξ και συμπεριφέρθηκαν αντιεπαγγελματικά και εις βάρος της ομοσπονδίας», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Επομένως, όλοι οι διαγωνιζόμενοι αποκλείονται από τον διαγωνισμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.