ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το τρικ των τριών λεπτών για να κάνετε εύκολα τις βαρετές δουλειές του σπιτιού

Ο κανόνας που συστήνουν οι ψυχολόγοι

Το τρικ των τριών λεπτών για να κάνετε εύκολα τις βαρετές δουλειές του σπιτιού

Οι ψυχολόγοι λένε πως το μυστικό για να σταματήσετε να χρονοτριβείτε με δουλειές που μισείτε, είναι να αφιερώνετε μόνο λίγα λεπτά για να τις κάνετε. Πόσο εύκολος είναι άραγε στην εφαρμογή του ο «κανόνας των 3’»;

Χρειάζονται μόνο τρία λεπτά από τον χρόνο σας και υπόσχεται να διώξει μακριά την άρνησή σας να κάνετε πολλές από τις αγγαρείες και δουλειές του σπιτιού. Ο «κανόνας των 3’» είναι πολύ απλός για να μπει σε εφαρμογή. Πρέπει απλά να το αποφασίσετε…

Ο κανόνας ορίζει το εξής: Αν υπάρχει κάποια δουλειά που δε θέλετε με τίποτα να την κάνετε και διαρκώς την αναβάλλετε, προσπαθήστε να την κάνετε κάθε μέρα μόνο για 3′. Τότε, θα έχετε πετύχει αυτό που αποφεύγατε τόσο καιρό. Τα πρώτα 3′ είναι αρκετά σύμφωνα με τους ειδικούς, για να βγείτε από τη μέχρι τώρα λογική και να μπείτε σε μια διαδικασία ενεργοποίησης.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Jennifer Wild: «Τα τρία λεπτά γίνονται γρήγορα έξι ή εννιά και προτού το καταλάβετε, το φαινομενικά δύσκολο task που αφήνατε στη μέση για καιρό, έχει πια ολοκληρωθεί». Ο τρίλεπτος κανόνας είναι μια στρατηγική που μας ενεργοποιεί και μας κινητοποιεί για να φέρουμε εις πέρας πράγματα που έμοιαζαν βουνό.

Από έρευνες προκύπτει ότι ο κανόνας όντως λειτουργεί αφού το 98% των συμμετεχόντων μετά την πρώτη δοκιμή, έδειξαν επιμονή στον στόχο, ολοκληρώνοντάς τον με επιτυχία. Φαίνεται πως πιάνει για κάθε δουλειά που αποφεύγουμε γιατί ουσιαστικά «ξεγελάει» τον εγκέφαλο, απαιτώντας από τον χρόνο μας μόνο τρία λεπτά παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια καταλήγουμε να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χρονοτριβή αποτελεί πια παρελθόν, όπως και όλο εκείνος ο όγκος των πραγμάτων που αφήνατε διαρκώς για αύριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.