ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χρήσιμα tips για να γίνει το καθάρισμα του σπιτιού «παιχνιδάκι»

Πρέπει να τα δοκιμάσετε

Χρήσιμα tips για να γίνει το καθάρισμα του σπιτιού «παιχνιδάκι»

Δυστυχώς για τους περισσότερους, το καθάρισμα του σπιτιού είναι από τις πιο βαρετές δουλειές.

Δεν είναι μόνο το συγύρισμα, αλλά και η καθαριότητα του μπάνιου, της κουζίνας, των υπνοδωματίων που πρέπει να γίνεται καθημερινά ώστε το σπίτι να είναι, αν μη τι άλλο, τακτοποιημένο και καθαρό.

Όλα αυτά απαιτούν χρόνο που οι περισσότεροι θα ήθελαν να τον αξιοποιήσουν με διαφορετικό τρόπο κι όχι καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας.

Χρήσιμα hacks καθαρισμού
Επειδή όμως η καθαριότητα είναι εκτός από μισή αρχοντιά, πολύ σημαντική για τη υγεία, το ζητούμενο είναι να καθαρίζουμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Και τα παρακάτω hacks που βρήκαμε στο goodtoknowthis.com σίγουρα βοηθούν στο να πετύχετε αυτό ακριβώς.

Λεμόνι

Τα λεμόνια δεν έχουν μόνο υπέροχο άρωμα φρεσκάδας είναι και αποτελεσματικά ως καθαριστικά. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και βουτήξτε το σε ένα μπολ με αλάτι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τους επίμονους λεκέδες σε σανίδες κοπής, πάγκους και βρύσες. Η οξύτητα του λεμονιού σε συνδυασμό με το αλάτι θα κάνουν τις επιφάνειες να λάμπουν και να μοσχομυρίζουν.

Ξίδι

Μακράν το καλύτερο φυσικό καθαριστικό. Απομακρύνει κάθε είδους βρομιά αλλά και άλατα τόσο στην κουζίνα όσο και στο μπάνιο. Επίσης, καθαρίζει σε χρόνο dt τον φούρνο μικροκυμάτων. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων με ίσα μέρη νερό και λευκό ξίδι. Τοποθετήστε το στον φούρνο και ρυθμίστε τον σε λειτουργία για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα πανί μικροϊνών και ο φούρνος θα είναι πεντακάθαρος.

Κάλτσες

Κάθε φορά που χάνετε μια κάλτσα στο πλυντήριο , μην πετάτε το ταίρι της. θα σας φανεί πολύ χρήσιμη ως γάντι ξεσκονίσματος. Η υφή της κάλτσας προσελκύει τη σκόνη σαν μαγνήτης και μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε κάθε επιφάνεια.

Φύλλα στεγνωτηρίου

Τα φύλλα στεγνωτηρίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απομακρύνετε τη σκόνη από τα στόρια, τηλεόραση ή άλλων σημείων του σπιτιού. Οι αντιστατικές ιδιότητες των φύλλων στεγνωτηρίου απωθούν τη σκόνη και διευκολύνουν τον καθαρισμό αφήνοντας ένα διακριτικό ​​άρωμα.

Μαγειρική σόδα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές από τα χαλιά και τις ταπετσαρίες με μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε τα σημεία που θέλετε με άφθονη σόδα, αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα. Όπως όμως γνωρίζετε, με μαγειρική σόδα μπορούν να καθαριστούν πολλές ακόμα επιφάνειες στο σπίτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.