ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Κάλυμνος στους 10 πιο συναρπαστικούς προορισμούς του κόσμου για αναρρίχηση το καλοκαίρι

Tο «κρυμμένο πετράδι» του Αιγαίου έχει κατορθώσει να διατηρήσει το αυθεντικό του χρώμα χωρίς να έχει επηρεαστεί

Η Κάλυμνος στους 10 πιο συναρπαστικούς προορισμούς του κόσμου για αναρρίχηση το καλοκαίρι

Σύμφωνα με τη διεθνή ταξιδιωτική ιστοσελίδα Thetravel.com, η Κάλυμνος ξεχωρίζει στο νέο κατάλογο με τους δέκα πιο συναρπαστικούς προορισμούς του κόσμου που προσφέρονται για αναρρίχηση στους καλοκαιρινούς μήνες.

«Το πρώτο κανονικό καλοκαίρι μετά την πανδημία είναι προ των πυλών και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα οδηγήσει πλήθος αναρριχητών σε προορισμούς που συνδυάζουν χαλάρωση, φυσικό κάλλος, πλούσια ιστορία, γαστρονομία και υψηλή ποιότητα αναρριχητικών πεδίων», αναφέρει το σχετικό αφιέρωμα.

Η Κάλυμνος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της προτεινόμενης λίστας με τους συντάκτες του δημοφιλούς ιστότοπου να αναφέρουν πως το «κρυμμένο πετράδι» του Αιγαίου έχει κατορθώσει να διατηρήσει το αυθεντικό του χρώμα χωρίς να έχει επηρεαστεί από τον μαζικό τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το κοινό μυστικό χιλιάδων αναρριχητών από όλο τον κόσμο που θα καταφύγουν στο νησί εξερευνώντας αναρριχητικές διαδρομές διαφορετικών δυσκολιών.

Τις υπόλοιπες θέσεις του καταλόγου καταλαμβάνουν η Σαρδηνία, το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, η Κυανή Ακτή, το όρος Αράπιλες στην Αυστραλία, το Λάντερ Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, το Σκουάμις στον Καναδά, το Νορβηγικό Φλάτανγκερ, τα Rock Lands στη Ν. Αφρική και οι Δολομίτες.

«Η επιλογή μας να διαμορφώσουμε αναρριχητικά πεδία στην Κάλυμνο έδωσε ώθηση και νέα ταυτότητα στον προορισμό. Ο αναρριχητικός τουρισμός συμβάλλει σημαντικά στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φέτος ειδικά, οι ροές των αναρριχητών έχουν ξεκινήσει από αρχές Μαρτίου, ενώ αναμένονται να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και όλο τον Οκτώβριο», τόνισε ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.