ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η «κατάρα» της οικογένειας του Έλβις Πρίσλεϊ: Οι έξι θάνατοι από ανακοπή και ο αιμομικτικός γάμος των παππούδων του

«Οι Πρίσλεϊ ήταν απίστευτα μυστικοπαθείς σχετικά με την υγεία τους»,

Η «κατάρα» της οικογένειας του Έλβις Πρίσλεϊ: Οι έξι θάνατοι από ανακοπή και ο αιμομικτικός γάμος των παππούδων του

Μια γενετική ανωμαλία που προήλθε από τον παππού και τη γιαγιά του Έλβις Πρίσλεϊ, μπορεί να κρύβεται πίσω από την μοιραία κατάληξη της κόρης, της μητέρας και των τριών θείων του θρύλου της μουσικής, καθώς και του ίδιου.

Ο θάνατος της κόρης του Έλβις Πρίσλεϊ από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 54 ετών μπορεί να ενίσχυσε την πρόσφατη έρευνα που υποδηλώνει ότι γενετικά ελαττώματα που οφείλονται στην αιμομιξία ήταν υπεύθυνα για μια σειρά πρώιμων θανάτων στην οικογένειά του, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ , η οποία υπέστη θανατηφόρα καρδιακή ανακοπή την Πέμπτη, δεν ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που πέθανε από καρδιακά προβλήματα.

Ο ίδιος ο «Βασιλιάς», όπως χαρακτηρίζονταν ο Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε από καρδιακή ανακοπή όταν ήταν μόλις 42 ετών και η μητέρα του Γκλέιντις πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στα 46 της χρόνια.

Η Γκλέιντις είχε τρία αδέλφια, καθένα από τα οποία πέθανε επίσης στα 40 του από καρδιακή ανεπάρκεια ή επιπλοκές στους πνεύμονες.

Ο παππούς και η γιαγιά του Έλβις ήταν πρώτα ξαδέρφια

Στην πρόσφατα δημοσιευμένη βιογραφία, «Elvis: Destined to Die Young», η συγγραφέας Σάλι Χόντελ υποστήριξε ότι οι θάνατοι του Έλβις, της μητέρας του και των θείων του, προκλήθηκαν πιθανότατα από ένα γενετικό ελάττωμα που προκλήθηκε από τον αιμομικτικό γάμο των παππούδων του θρύλου της μουσικής από τη μεριά της μητέρας του, οι οποίοι παντρεύτηκαν παρότι ήταν πρώτα ξαδέλφια.

«Παύει να είναι σύμπτωση από τη στιγμή που φτάνει στον Έλβις», είπε σε συνέντευξή της το περασμένο καλοκαίρι, η συγγραφέας. Ο θάνατος του μοναδικού παιδιού του Έλβις κάτω από αναμφισβήτητα παρόμοιες συνθήκες φαίνεται να επιβεβαιώνει το ίδιο.

Η Χόντελ ισχυρίζεται ότι οι θάνατοι στην οικογένεια Πρίσλεϊ προκλήθηκαν από ανεπάρκεια της αντιθρυψίνης άλφα-1, μια γενετική διαταραχή που βλάπτει τους πνεύμονες και το συκώτι και οδηγεί σε άλλες επιπλοκές στην υγεία.

Η γενετική διαταραχή

«Ξέρουμε ότι ο Έλβις το είχε, επειδή βρέθηκε ότι ήταν φορέας της Alpha-1 μετά το θάνατό του, οπότε από κάπου έπρεπε να προέλθει», δήλωσε στην US Sun η συγγραφέας.

Αυτό το κάπου ήταν η γραμμή αίματος του Έλβις, από τη μεριά της μητέρας του και πιθανότατα ανάγεται στη γιαγιά του, η οποία υπέφερε από φυματίωση επί δεκαετίες. Η Χόντελ υποστήριξε ωστόσο ότι επρόκειτο για λανθασμένη διάγνωση και ότι η γιαγιά του Έλβις έπασχε στην πραγματικότητα από κάποιου είδους γενετικό ελάττωμα.

Όταν η γιαγιά του ΈΛβις Πρίσλεϊ παντρεύτηκε τον πρώτο της ξάδερφο, μια συνήθης πρακτική σε παλαιότερες εποχές και απέκτησε παιδιά, αυτή η σχέση θα μπορούσε να επιδεινώσει τα όποια γενετικά προβλήματα είχε ήδη και να τα μεταδώσει στα παιδιά της.

«Από εκεί και πέρα, με τον γάμο με την πρώτη ξαδέρφη, μπορούμε να δούμε ότι η Γκλέιντις-μητέρα του Έλβις, πιθανότατα κληρονόμησε δύο κατεστραμμένα γονίδια και μια πιο σοβαρή εκδοχή της νόσου», δήλωσε η Χόντελ.

Όχι μόνο τρεις από τους θείους του Έλβις πέθαναν νέοι από ασθένειες της καρδιάς, των πνευμόνων και του ήπατος, αλλά και η η μητέρα του έχασε τη ζωή της επίσης, υπό αξιοσημείωτα παρόμοιες συνθήκες.

Η υγεία της Γκλέιντις επιδεινώθηκε ξαφνικά και ραγδαία στα 40 της χρόνια. Όπως θα έκανε αργότερα και ο γιος της, ανέπτυξε πρόβλημα κατάχρησης ουσιών και πέθανε ως αλκοολική στις 14 Αυγούστου 1958, λίγες ημέρες πριν ο γιος της αρχίσει τη στρατιωτική του θητεία στη Γερμανία.

Το μυστήριο πίσω από τον θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ

Ο Έλβις, επίσης, υπέφερε από κατάχρηση ουσιών και σοβαρή αύξηση του σωματικού του βάρους μέχρι το θάνατό του το 1977.

Ήταν γνωστό ότι είχε εθιστεί σε πολυάριθμα συνταγογραφούμενα φάρμακα καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, ενώ προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας δεκαετίας φημισμένης εξαντλητικής περιοδείας.

Αλλά στο βιβλίο της, η Χόντελ υποστήριξε ότι η παρακμή του Έλβις δεν προκλήθηκε από υπερβολική καλοπέραση ή αλόγιστη χρήση ναρκωτικών, αλλά ότι του συνταγογραφούνταν υπερβολικά φάρμακα για να μετριάσει τις συνεχώς επιδεινούμενες ασθένειες που είχε ήδη αναπτύξει και που επιδεινώνονταν από τις απαιτήσεις της περιοδείας του.

«Ο Έλβις είχε διάφορα προβλήματα υγείας, αλλά τα έκρυβε τόσο καλά που η υπερβολική φαρμακευτική αγωγή είναι αυτό που θυμόμαστε τώρα», δήλωσε η βιογράφος του θρύλου της αμερικανικής μουσικής.

«Όλα οδηγούν πίσω στους γονείς της Γκλέιντις»

Σαράντα έξι χρόνια μετά το θάνατο του Έλβις, η Λίζα Μαρί πέθανε επίσης από καρδιακή ανακοπή μετά από μια περίοδο κατάχρησης ουσιών.

«Οι Πρίσλεϊ ήταν απίστευτα μυστικοπαθείς σχετικά με την υγεία τους», είπε ο Χόντελ, «αλλά κατάφερα να πάρω συνεντεύξεις από ανθρώπους όπως η Νάνσι Κλάρκ, η κόρη του καρδιολόγου της Γκλέιντις, η οποία συνήθιζε να πηγαίνει σε κατ’ οίκον επισκέψεις με τον πατέρα της στο σπίτι των Πρίσλεϊ».

«Και μου είπε πριν πεθάνει ο πατέρας της, ότι είπε ότι υπήρχαν περισσότερα στο θάνατο της Γκλέιντις από όσα καταλάβαινε, γιατί εδώ και καιρό έχει αναφέρει ότι έλεγε ότι έμοιαζε με ηπατίτιδα, αλλά δεν ήταν, και ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τι της συνέβαινε’».

«Όλα οδηγούν πίσω στους γονείς της Γκλέιντις», καταλήγει η Χόντελ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.