Ιθάκη: Το νησί με τους γραφικούς οικισμούς, τους φυσικούς όρμους και τα κρυστάλλινα νερά

Το νησί του Ιονίου που θα σας «μαγέψει»

Ιθάκη: Το νησί με τους γραφικούς οικισμούς, τους φυσικούς όρμους και τα κρυστάλλινα νερά

Η Ιθάκη, αποτελεί έναν από τους καλοκαιρινούς προορισμούς στους οποίους πάντα θα επιστρέφεις.

Γεμάτη με πανέμορφα τοπία, γραφικούς οικισμούς με υπέροχες εικόνες, φυσικούς όρμους με έντονο το βραχώδες στοιχείο, γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά του ονείρου και πολύ πράσινο που αγκαλιάζει σχεδόν τη θάλασσα, δεν είναι τυχαίο που γοητεύει σχεδόν όλους όσοι την επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα σημαντικότερα σημεία στο νησί του Οδυσσέα

Καθώς αντικρίζεις τον όρμο στο Κιόνι, η εικόνα του παραδοσιακού οικισμού, χτισμένου αμφιθεατρικά, σε κατακλύζει. Πέτρινα σπίτια πνιγμένα στα λουλούδια, καλαίσθητα οικήματα αντικατοπτρίζονται στα κρυστάλλινα νερά. Στην πρωτεύουσα, το Βαθύ, το πράσινο της Ιθάκης εναλλάσσεται με το μπλε της θάλασσας θυμίζοντας φιόρδ.

Ο Σχίνος με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του και το μικρό Λαζαρέτο με τη μεγάλη ιστορία, η Παναγιά η Καθαριώτισσα στο ομορφότερο σημείο του νησιού, συμπληρώνουν την εικόνα της εκθαμβωτικής Ιθάκης. Βρίσκεται νότια της Λευκάδας και βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία τη χωρίζει ένας πορθμός.

Κάντε μια επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό της Ανωγής, για να θαυμάσετε τους επιβλητικούς μονόλιθους, σμιλεμένους από τη φύση. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, αλλά και τον Άγιο Νικόλαο των Ξένων, με την εικόνα του Ιησού που αποδίδεται στον Ελ Γκρέκο.

Οι ονειρικές παραλίες του νησιού

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού που το έχουν αναδείξει σε κορυφαίο προορισμό του Ιονίου είναι και οι παραλίες του, για τις οποίες το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι συγκλονιστικές.

Από την οργανωμένη πλαζ στο Φιλιατρό πολύ κοντά στο Βαθύ, μέχρι το προσβάσιμο με καΐκι (αν και όχι μόνο) Γιδάκι -από τις πιο γνωστές και ωραιότερες παραλίες της Ιθάκης-, Καμίνια, Σκίνος, Μπροστά και Πίσω Αετός -ιδανική για όσους αναζητούν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, σε ένα όμορφο συγχρόνως μέρος- είναι μερικές μόνο από τις ακρογιαλιές που θα φιλοξενήσουν τις απολαυστικές βουτιές σας στα τιρκουάζ νερά της Ιθάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.