ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ηθοποιός του Χάρι Πότερ τάσσεται υπέρ των τραβεστί και κατά της Τ.Ρόουλινγκ που καταδικάζει τις συμπεριφορές τους

Δήλωσε επίσης ότι «αντιπαθεί όσους δεν τους αρέσουν τα τρανς άτομα»!

Ηθοποιός του Χάρι Πότερ τάσσεται υπέρ των τραβεστί και κατά της Τ.Ρόουλινγκ που καταδικάζει τις συμπεριφορές τους

Υπέρ των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων τάχθηκε ο Χάρι Μέλινγκ, δηλώνοντας ότι «οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες και οι τρανς άνδρες είναι άνδρες».

Ο Μέλινγκ πρωταγωνίστησε στις ταινίες του Χάρι Πότερ ως ο ξάδερφος Ντάντλεϊ Ντάρσλι, που τον κακομαθαίνουν οι μη μαγικοί γονείς του και οι νταήδες Πότερ, μεταξύ άλλων.

Όμως ο Μέλινγκ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι αντιπαθεί όσους μισούν τα τρανς άτομα επειδή είναι ο αυθεντικός εαυτός τους.

Ερωτήθηκε για τη στάση του στη συζήτηση για τις αντι-τρανς απόψεις της συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Ανέφερε ότι στέκεται δίπλα στους συναδέλφους του του Χάρι Πότερ, συμπεριλαμβανομένων των Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον και Ρούπερτ Γκριντ, δηλώνοντας ότι οι τρανς άνθρωποι αξίζουν σεβασμό, αξιοπρέπεια και την ικανότητα να ζουν ως αυθεντικοί εαυτοί χωρίς διακρίσεις.

«Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και αυτό που νιώθω, για μένα, είναι πολύ απλό, δηλαδή ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες και οι τρανς άνδρες είναι άνδρες», είπε ο Μέλινγκ στον Independent.

«Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιος είναι και να αυτοπροσδιοριστεί ως αυτό που είναι αληθινό για τον εαυτό του».

Πρόσθεσε: «Δεν θέλω να συμμετάσχω στη συζήτηση για να πω, ”αυτό είναι σωστό, αυτό είναι λάθος”, γιατί δεν νομίζω ότι είμαι ο σωστός εκπρόσωπος για αυτό. Αλλά πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Χάρι Μέλινγκ είπε ότι η στάση του για τα τρανς δικαιώματα είναι πολύ «απλή», καθώς πιστεύει ότι ο καθένας έχει «το δικαίωμα να επιλέγει ποιος είναι και να αυτοπροσδιορίζεται ως αυτό που είναι αληθινό για τον εαυτό του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.