Λεφόκαστρο: Το πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι που αξίζει να «γνωρίσετε» (βίντεο)

Απέχει μόλις 34 χιλιόμετρα από τον Βόλο

Λεφόκαστρο: Το πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι που αξίζει να «γνωρίσετε» (βίντεο)

Το Λεφόκαστρο, μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, ωστόσο είναι ένα πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι που απέχει μόλις 34 χιλιόμετρα από τον Βόλο, και βρίσκεται στον δήμο Νοτίου Πηλίου.

Με πολύ βαθιές ρίζες που προέρχονται στα παλαιοχριστιανικά χρόνια, βάση ιχνών που βρέθηκαν στην περιοχή, οι εκδοχές της προέλευσης του ονόματος του Λεφόκαστρου, ποικίλουν αρκετά.

Αρχικά, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως παίρνει το όνομά του από ένα “Λευκό” μεσαιωνικό κάστρο, απομεινάρι του οποίου βρέθηκε εκεί, ενώ σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ρακή, το “λεφό” ως πρώτο συνθετικό της ονομασίας του χωριού, προέρχεται είτε από το επώνυμο ενός εκ των πρώτων οικιστών, είτε από το ρήμα γλείφω, αφού το χωριό (κάστρο) το “γλείφει” η θάλασσα.

Ότι και να ισχύει πάντως, το Λεφόκαστρο είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι εκεί που ξεκινάει η υπέροχη θάλασσα του Παγασητικού, δηλαδή ακριβώς μπροστά του.

Και μπορεί να μην είναι από τα πιο ξακουστά παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου, όμως αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους αναζητούν ηρεμία και αγαλλίαση ψυχής μακρυά από το άγχος της πόλης.

Η ατόφια, ξεχωριστή του ομορφιά και τα πεντακάθαρα νερά του κόλπου του είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση στους πιο ήπιους τόνους που θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεγάλη, ανοργάνωτη παραλία με το χοντρό βότσαλο που απλώνεται μπροστά από τον οικισμό, μα και τα λιγοστά ταβερνάκια με τα πιο φρέσκα πιάτα της περιοχής, διατηρούν ένα αυθεντικό χαρακτήρα, ο οποίος δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο από τις σύγχρονες τάσεις του σήμερα, ενώ ενδεικνύεται για οικογένειες με μικρά παιδιά μα και για όλους αυτούς που αναζητούν το “χθες” μέσα από το θορυβώδες “σήμερα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.