ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λίμνη πηγών Λούρου: Το εντυπωσιακό «διαμαντάκι» της Ηπείρου που θα σας «μαγέψει» (φώτο)

Μοιάζει σαν να βγήκε από κάποιο παραμύθι

Λίμνη πηγών Λούρου: Το εντυπωσιακό «διαμαντάκι» της Ηπείρου που θα σας «μαγέψει» (φώτο)

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς στην Ήπειρο, είναι η λίμνη των πηγών Λούρου, η οποία μοιάζει σαν να βγήκε από κάποιο παραμύθι.

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή, ωστόσο το παραμυθένιο τοπίο κερδίζει με το «καλημέρα» ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Πρόκειται για ένα μικρό καταπράσινο «θησαυρό» με γαλαζοπράσινα νερά που η πρώτη εικόνα του παραπέμπει σε εικόνα που βλέπουμε στις καρτ ποστάλ.

Το επίσημο όνομά της είναι λίμνη Βηρός, ωστόσο πολλοί Ηπειρώτες την αποκαλούν ακόμα και «γαλάζια λίμνη». Έχει σχήμα κυκλικό και η μεγαλύτερη διάμετρο της είναι περίπου στα 93 μέτρα. Το μέγιστο βάθος της είναι 10,2 μέτρα. Η μαγευτική λίμνη Λούρου στην Ήπειρο

Πού βρίσκεται η λίμνη Λούρου

Η εντυπωσιακή αυτή λίμνη βρίσκεται στο 30ό χλμ. Ιωαννίνων – Άρτας, κοντά στο χωριό Βουλιαστά και σε υψόμετρο 296 μ. Επικοινωνεί υπόγεια με τον ποταμό Λούρο, που εκβάλλει στον Αμβρακικό.

Οι Πηγές Λούρου απέχουν από την πόλη των Ιωαννίνων περίπου 30 λεπτά και 15 λεπτά από το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη οπότε αν επισκεφθείτε την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε…

Τα χαρακτηριστικά της λίμνης

Η λίμνη Βηρού έχει στρογγυλό σχήμα, η διάμετρός της φτάνει τα 100 μέτρα, ενώ το βάθος της δεν ξεπερνά τα 10.

Πολλοί είναι εκείνοι που τους καλοκαιρινούς μήνες απολαμβάνουν το μπάνιο τους στα καθαρά και δροσερά νερά της, η θερμοκρασία των οποίων βρίσκεται σταθερά στους 11-12 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου είναι ιδανικός προορισμός για περπάτημα στη φύση και κάθε άλλου είδους δραστηριότητα.

Δείτε κι άλλες εικόνες: Η μαγευτική λίμνη Λούρου στην Ήπειρο Η μαγευτική λίμνη Λούρου στην Ήπειρο Η μαγευτική λίμνη Λούρου στην Ήπειρο Η μαγευτική λίμνη Λούρου στην Ήπειρο Η μαγευτική λίμνη Λούρου στην Ήπειρο Η μαγευτική λίμνη Λούρου στην Ήπειρο Η μαγευτική λίμνη Λούρου στην Ήπειρο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.