Μάθε πως να δώσεις το τέλειο γαλλικό φιλί (βίντεο)

Το έχεις δει σε Χολιγουντιανές παραγωγές και τώρα ήρθε η στιγμή να το ζήσεις και στην «πραγματική ζωή»

Μάθε πως να δώσεις το τέλειο γαλλικό φιλί (βίντεο)

Οι Αμερικάνοι λένε πως «kissing is an art» και η αλήθεια είναι πως έτσι ακριβώς «συμπεριφέρονται» στα φιλιά που βλέπουμε στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη, σαν έργα τέχνης.

Εικόνες απόλυτης αρμονίας ανάμεσα στους πρωταγωνιστές που ο ένας βάζει τη γλώσσα του -με τον σωστό τρόπο- στο στόμα του άλλου, στο background παίζει Billie Eilish και στο τέλος φεύγουν πιασμένοι χέρι-χέρι κατά μήκος κάποιας ακτής της Φλόριντα.

Οι Γάλλοι πάλι, που επινόησαν τον όρο «γαλλικό φιλί» πιστεύουν πως δεν είναι ο ρομαντισμός αυτό που το χαρακτηρίζει και το κάνει τόσο ξεχωριστό, αλλά το πάθος. Με άλλα λόγια, δεν βασίζεται στο «happy end» αλλά στο «now, or never».

Η μόνη διαφορά μεταξύ του «κανονικού» φιλιού και του γαλλικού φιλιού είναι ότι το τελευταίο περιλαμβάνει λίγη γλώσσα. Ωστόσο, το «πόση γλώσσα» εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς που φιλιούνται.

Το στόμα είναι γεμάτο ερωτογενείς ζώνες, επομένως το φιλί με γλώσσα μπορεί συχνά να έχει διαφορετική αίσθηση από το φιλί χωρίς γλώσσα. Το γαλλικό φιλί είναι μια σχετικά νέα φράση στην αγγλική γλώσσα και κουλτούρα, αφού έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες (και στη Βρετανία) στις αρχές του 1900.

Πήρε το όνομά του από τους Γάλλους επειδή εκείνοι θεωρούνταν πιο παθιασμένοι εραστές και σεξουαλικά περιπετειώδεις.

Αρκετά όμως με την ιστορία, ας περάσουμε και στην πράξη και ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να τελειοποιήσεις το γαλλικό φιλί.

#1 Λίγος ενθουσιασμός παραπάνω
Ο ενθουσιασμός είναι σημαντικός! Να είσαι παθιασμένη και να απολαύσεις πλήρως τη στιγμή. Αν θες να σηκώσεις το πόδι στον αέρα, κάν΄το ελεύθερα. Από την άλλη μην προσπαθήσεις να συγχρονιστείς απόλυτα με τον παρτενέρ σου χτυπώντας το πρόσωπό σου στο δικό του.

#2 Step by step
Ξεκίνησε αγγίζοντας ελαφρά τη γλώσσα σου στα χείλη του και δες αν ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο, αν ναι θα προσπαθήσει να αγγίξει και εκείνος τη γλώσσα σου ανοίγοντας τα χείλη του. Μην το κάνεις επιθετικά, αλλά τρυφερά και αργά. Τα έντονα φιλιά που βλέπουμε στις ταινίες σπάνια «εφαρμόζονται» με επιτυχία σε όρους #reallife.

#3 Upper lips side
Ρούφηξε το πάνω χείλος. Δεν λέω να διακόψεις το φιλί για να περάσεις ολόκληρα πέντε ή έξι δευτερόλεπτα πιπιλίζοντας το πάνω χείλος του συντρόφου σου. Αυτό προφανώς θα ήταν περίεργο. Αντίθετα, ενώ φιλιέστε απαλά, αφιέρωσε ένα δευτερόλεπτο, πάρε το πάνω χείλος του στο στόμα σου για μια στιγμή και μετά επίστρεψε στο φιλί. Όχι απαραίτητα όλο το άνω χείλος, μόνο «το τόξο του έρωτα» (την άκρη του άνω χείλους, δηλαδή).

#4 Προσοχή στο σαγόνι!
Το φιλί είναι μια ρευστή κίνηση. Μπαίνεις, φιλάς λίγο, τραβάς λίγο πίσω για να πάρεις αέρα, και πάει λέγοντας. Όταν είσαι σε αυτή τη διαδικασία προσπάθησε να κρατήσεις τις κινήσεις σου αργές και ομοιόμορφες. Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι και να τα κάνεις όλα σε fast forward, γιατί μπορεί να προκαλέσεις λίγο πόνο στο σαγόνι και να νιώσεις και εσύ και ο παρτενέρ σου πολύ άβολα.

#5 Τα δόντια είναι εκεί, δεν μπορούμε να τα εξαφανίσουμε
Μπορεί να μιλάμε για φιλιά με γλώσσα, αλλά η γλώσσα δεν είναι το μόνο που υπάρχει μέσα στο στόμα μας. Κάποια στιγμή ενώ φιλιέστε είναι φυσιολογικό να ακουμπήσουν τα δόντια σας. Συμβαίνει σε όλους και δεν υπάρχει λόγος να σε κομπλάρει, απομακρύνεσαι από αυτά σιγά σιγά και συνεχίζεις τη «δουλειά» σου. Μέχρι να βρείτε έναν ρυθμό θα συμβεί αυτό κάποιες φορές και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σκέφτεσαι πως έχει συμβεί ακόμα και στους πρωταγωνιστές του «Elite» σε κάποια φάση της ζωής τους!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το φιλί θέλει εξάσκηση και χημεία με το κατάλληλο άτομο. Δεν θα είναι κάθε φιλί θεαματικό και κάποια από αυτά που θα δώσεις στη ζωή σου ίσως είναι και άθλια. Χαλάρωσε, πάρε μια ανάσα και υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι το φιλί πριν γίνει «γαλλικό» και σέξι πρέπει πάνω από όλα να είναι διασκεδαστικό!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.