ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη – Είχε φτιάξει τα κοστούμια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη – Είχε φτιάξει τα κοστούμια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004

Σε ηλικία 47 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή η επιτυχημένη σχεδιάστρια ρούχων και κοσμημάτων, Σοφία Κοκοσαλάκη.

Είχε κάνει παγκόσμια μόδα τα αρχαιοελληνικά μοτίβα και είχε σχεδιάσει τα κοστούμια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε (το 1972) και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Η καταγωγή της ήταν από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Ρούστικα Ρεθύμνου.

Μάλιστα, όπως η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο neakriti.gr: «Είμαι πολύ τυχερή που γεννήθηκα όχι μόνο Ελληνίδα, αλλά και Κρητικιά με καταγωγή από την Κρήτη και από τους δύο γονείς μου! Έτσι πιστεύω χτύπησα «τζακποτ» στο να μάθω να σκέφτομαι και να δουλεύω δημιουργικά!»

Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας.

Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες. Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονται χειρωνακτικά.

https://www.instagram.com/p/Bun2BmngWcM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

https://www.instagram.com/p/BmLAwyZgSx4/?utm_source=ig_embed

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.