Μόλυβος: Το «παραμυθένιο» χωριό στη Λέσβο που έχει έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους (φώτο)

Πρόκειται για ένα χωριό φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο με ένα ξεχωριστό κάστρο με δαιδαλώδη καλντερίμια

Μόλυβος: Το «παραμυθένιο» χωριό στη Λέσβο που έχει έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους (φώτο)

Ο Μόλυβος, είναι ένα πανέμορφο χωριό στη Λέσβο, που έχει έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους του κόσμου.

Πρόκειται για ένα χωριό φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο με ένα ξεχωριστό κάστρο με δαιδαλώδη καλντερίμια ολάνθιστα λουλούδια και δεκάδες κρήνες.

Μόλυβος πεζόδρομος - Λέσβος Molyvos Lesvos

Η θέα από το χωριό προς το πέλαγος κόβει την ανάσα! Και φυσικά ο πεζόδρομος στο Μόλυβο είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό του που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Μόλυβος - Λέσβος

Κυρίως την άνοιξη που η γλυσίνα (μικρασιάτικη ονομασία του φυτού Γλυσίνα, που σημαίνει τσαμπί σταφυλιού) ανθίζει και δημιουργεί πάνω από το καλντερίμι μια ολάνθιστη σκεπή.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι θεωρείται ότι είναι το ωραιότερο χωριό της Λέσβου και δεν διαθέτει λίγες όμορφες γωνιές!

Περπατώντας στα σοκάκια του θα δεις μια θαυμάσια αρχιτεκτονική με κεραμοσκεπές και λουλούδια στις αυλές. Βγαλμένο σαν από πίνακα ζωγραφικής.

Το περίφημο Κάστρο Μήθυμνας

Ένα από τα επίσης εντυπωσιακά αξιοθέατα που έχει ο Μόλυβος, εκτός από τον φημισμένο πεζόδρομο, είναι το Κάστρο του που ονομάζεται Κάστρο Μήθυμνας. Είναι το δεύτερο σε μέγεθος κάστρο της Λέσβουκαι αποτελεί σε μεγάλο μέρος του έργο των Γενοβέζων ηγεμόνων. Μόλυβος: Το ελληνικό χωριό που έχει τους ομορφότερους πεζόδρομους του κόσμου

Διαθέτει πολλές σύγχρονες επισκευές που δύσκολα διακρίνονται, πλέον, καθώς έχουν γίνει με τα ίδια υλικά. Στο λόφο του σημερινού κάστρου, πριν από πολλά χρόνια μπορείς να φανταστείς ότι βρισκόταν η ακρόπολη της αρχαίας πόλης τουλάχιστον από τον 5ο αι. π.Χ. της οποίας έχουν εντοπιστεί υπολείμματα κάτω από δύο πύργους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σίγουρο είναι ότι η βόλτα στο Μόλυβο θα σε μαγέψει και θα καταλάβεις γιατί έχει ξεχωρίσει σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει μια αύρα και έναν αέρα που προκαλεί μοναδικά συναισθήματα. Ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι που όλα μοσχοβολούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.