ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Κιάνου Ριβς αποκάλυψε την ασυνήθιστη ρήτρα στα συμβόλαιά του

Και έχει να κάνει με την χρήση της τεχνολογίας

Ο Κιάνου Ριβς αποκάλυψε την ασυνήθιστη ρήτρα στα συμβόλαιά του

Ο Κιάνου Ριβς έχει ενστάσεις όσον αφορά τη δύναμη της τεχνολογίας CGI (εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή), σε τέτοιο βαθμό που πριν από χρόνια, πρόσθεσε μια ρήτρα στα συμβόλαιά του που ορίζει ότι οι εμφανίσεις του σε ταινίες δεν μπορούν να παραποιηθούν χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Καθώς η χρήση της τεχνολογίας AI (Τεχνητής Νοημοσύνης) γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στη δημιουργία ταινιών, έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την ηθική της ψηφιακής αλλαγής της ερμηνείας ηθοποιών.

Ο πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής σειράς John Wick δήλωσε στο Wired σε μια νέα συνέντευξη: «Νωρίς, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ή μπορεί να ήταν η δεκαετία του ’90, άλλαξαν την ερμηνεία μου». O ηθοποιός δεν ανέφερε την ταινία.

«Μου πρόσθεσαν ένα δάκρυ στο πρόσωπό μου και είπα: “Ήταν σαν να μην χρειάζεται καν να είμαι εδώ”» εξήγησε ο Ριβς.

Όταν ρωτήθηκε αν αργότερα πρόσθεσε ρήτρα στα συμβόλαιά του που απαγορεύουν τις επεξεργασίες μετά την παραγωγή στην ερμηνεία του, επιβεβαίωσε: «Ναι, ψηφιακά».

Τι είναι η τεχνολογία deepfake

Το 2021 κυκλοφόρησαν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Μπρους Γουίλις εμφανίστηκε σε ρωσική διαφήμιση τηλεπικοινωνιών με τη χρήση της τεχνολογίας deepfake.

Τα deepfakes είναι συνθετικά μέσα στα οποία το πρόσωπο ή το σώμα ενός ατόμου αντικαθίσταται με το ομοίωμα-ψηφιακό δίδυμο κάποιου άλλου.

«Αυτό που είναι απογοητευτικό σε αυτό είναι ότι χάνεις τη δυνατότητα να δράσεις» είπε ο Ριβς για τα deepfakes. «Όταν ερμηνεύεις σε μια ταινία, ξέρεις ότι θα σε μοντάρουν, αλλά συμμετέχεις σε αυτό».

«Αν μπεις στον κόσμο των deepfakes, δεν υπάρχουν οι απόψεις σου. Αυτό είναι τρομακτικό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτές τις τεχνολογίες» εκτίμησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι τεχνολογίες βρίσκουν θέση στην εκπαίδευσή μας, στην ιατρική μας, στην ψυχαγωγία μας, στην πολιτική μας και στο πώς πολεμάμε και πώς εργαζόμαστε» τόνισε ο Κιάνου Ριβς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.