ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ο Κιάνου Ριβς μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη και το Σπήλαιο του Πλάτωνα: «Είναι ένα σύστημα ελέγχου και χειραγώγησης»

«Υπάρχει μια εταιρική εξουσία πίσω από αυτό που θέλει να ελέγξει αυτά τα πράγματα»

Ο Κιάνου Ριβς μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη και το Σπήλαιο του Πλάτωνα: «Είναι ένα σύστημα ελέγχου και χειραγώγησης»

Ο Κιάνου Ριβς, ο 58χρονος ηθοποιός και πρωταγωνιστής του franchise “John Wick” αλλά και των ταινιών ΜΑΤΡΙΞ, μιλάει ενάντια στους κινδύνους της τεχνολογίας “deepfake”, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις πιθανές επιπτώσεις της εξελισσόμενης τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια συνέντευξη στο Wired που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Ριβς μοιράστηκε τις ανησυχίες του σχετικά με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την χειραγώγηση βίντεο.

Ο Ριβς έφτασε στο σημείο να προσθέσει μια ρήτρα στα συμβόλαια ταινιών του που θα απαγόρευε στα στούντιο να αλλάζουν ψηφιακά τις σκηνές του.

Ο ηθοποιός εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη πρακτορείου που μπορεί να έχει τον έλεγχο όσον αφορά την τεχνολογία deepfake, λέγοντας:

Όταν δίνεις μια παράσταση σε μια ταινία, ξέρεις ότι θα σε μοντάρουν, αλλά συμμετέχεις σε αυτό. Αν πάτε σε deepfake land, δεν έχει καμία από τις απόψεις σας. Αυτό είναι τρομακτικό.

Ο Reeves συνέχισε να συζητά τις πιθανές επιπτώσεις της τεχνολογίας deepfake, λέγοντας: “Οι άνθρωποι μεγαλώνουν με αυτά τα εργαλεία: Ακούμε μουσική ήδη φτιαγμένη από Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στο στυλ των Nirvana, υπάρχει ψηφιακή τέχνη NFT.

Λένε ” Δείτε τι μπορούν να φτιάξουν τα χαριτωμένα μηχανήματα!». Αλλά υπάρχει μια εταιρική εξουσία πίσω από αυτό που θέλει να ελέγξει αυτά τα πράγματα».

«Πολιτιστικά, κοινωνικά, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την πραγματική αξία και την μη αξία. Και μετά τι θα μας πιέσουν να κάνουν; Τι θα μας παρουσιαστεί; Είναι ένα σύστημα ελέγχου και χειραγώγησης», πρόσθεσε ο Ριβς.

«Είμαστε γονατιστοί κοιτάζοντας τους τοίχους των σπηλαίων και βλέπουμε τις προεξοχές και δεν έχουμε την ευκαιρία να κοιτάξουμε πίσω μας», είπε, αναφερόμενος ίσως στο σπήλαιο του Πλάτωνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σχόλια του Ριβς έρχονται στον απόηχο μιας πρόσφατης διαμάχης κατά την οποία μια δημοφιλής ζωντανή ροή βιντεοπαιχνιδιών αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφού φέρεται να πλήρωσε για πορνογραφικές εικόνες συναδέλφων προσωπικοτήτων του Διαδικτύου που δημιουργήθηκαν από AI.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.