Οι 4 «μαγικοί» τρόποι για να εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τα λευκά υφάσματα (βίντεο)

Τι πρέπει να κάνεις

Οι 4 «μαγικοί» τρόποι για να εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τα λευκά υφάσματα (βίντεο)

Αδιαμφισβήτητα, τα λευκά μπλουζάκια αποτελούν από τα πιο αγαπημένα κομμάτια, τόσο των γυναικών, όσο και των ανδρών. Ωστόσο, όσο κομψά κι αν φαίνονται πάνω μας, όσο «καθαρά» και στιλάτα κι αν δείχνουν, άλλο τόσο δύσκολα διατηρούν τη φρεσκάδα τους.

Μπορούν να μας φέρουν σε δύσκολη θέση αν λερωθούν, ιδίως αν σχηματίσουν κάποιον κίτρινο λεκέ από τον ιδρώτα και τα αποσμητικά.

Μπορεί το πλύσιμο των λευκών λοιπόν να είναι μια καθημερινή πρόκληση για δυνατούς λύτες, ωστόσο, για να απαλλαγεί κανείς από τέτοιους επίμονους λεκέδες δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Στην κουζίνα μας υπάρχουν κάποια μαγικά συστατικά που μπορούν να σε απαλλάξουν από τέτοιους λεκέδες ενώ παράλληλα θα κάνουν τα λευκά ρούχα ακόμη πιο φωτεινά, σαν καινούργια.

4 μαγικοί τρόποι να εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τον ιδρώτα στα λευκά

Μέσα από το προφίλ της στο Tik Tok, η Λόρα δίνει στους διαδικτυακούς της φίλου πολύτιμες συμβουλές και hack, ένα από αυτά και το πώς θα καθαρίσεις τους κίτρινους και επίμονους λεκέδες.

Αρχικά, στο σχετικό βίντεο η Λόρα μας προτρέπει να γυρίζουμε τα ρούχα από τη μέσα πλευρά τους, να τα βάλουμε σε μια λεκάνη ή στον κάδο του πλυντηρίου και να τα αφήσουμε να μουλιάσουν για 20 με 30 λεπτά σε νερό και λευκό ξύδι. Η αναλογία όπως γράφει και στη λεζάντα της είναι ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι.

Για πολύ δύσκολους λεκέδες από την άλλη, μπορούμε να αφήσουμε το ρούχο να μουλιάσει για ένα βράδυ μέσα σε μια λεκάνη με νερό που περιέχει σόδα.

Για τους κίτρινους λεκέδες στην περιοχή της μασχάλης που δεν λένε να φύγουν, η Λόρα φτιάχνει μια πάστα με μία κουταλιά της σούπας σόδα, μια κουταλιά του γλυκού αλάτι, μια κουταλιά του γλυκού οξυζενέ και μια κούπα λευκό ξύδι. Αφού ανακατέψει όλα τα υλικά απλώνει στο σημείο του λεκέ την πάστα, την αφήνει να δράσει και έπειτα πλένει όπως θα έκανε σε κάθε άλλη περίπτωση.

Τέλος, δίνει ακόμη ένα extra tip. Αν τα ρούχα μυρίζουν αλλά δεν έχεις χρόνο να βάλεις πλυντήριο στη λεκάνη με τα άπλυτα ρίξε λίγη σόδα, ώστε να απορροφήσει τις οσμές μέχρι να έρθει η ώρα να βάλεις τα ρούχα για πλύσιμο.

@lorafied 🧺 Hadk: Sweat Stain Paste Recipe:½ cup baking soda1 Tbsp. salt 1 Tbsp. hydrogen peroxide1 cup white vinegar. Mix all 4 together, apply to stain, let dry & wash like normal. #laundryhacks #laundrytipsandtricks #sweatstains #homemaker #homeeconomics #laundrytoks #howtodolaundry #stainremover #lowtoxliving shout out to @familyhandyman fo ♬ Quirky – Oleg Kirilkov
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.