Οι 4+1 γρήγοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές της κουζίνας

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να πείτε «αντίο» στις ενοχλητικές οσμές

Οι 4+1 γρήγοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές της κουζίνας

Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν κατά καιρούς δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα, αφού χρησιμοποιείται τόσο πολύ. Ωστόσο, πώς θα απαλλαγείτε από τις οσμές;

Και τι μπορείτε να κάνετε, αν πρόκειται να υποδεχθείτε επισκέπτες στο σπίτι, αλλά αυτή η άσχημη οσμή επιμένει;

Οι επισκέπτες συχνά κάθονται στην κουζίνα ή την τραπεζαρία για τσάι, καφέ ή φαγητό ενώ συνομιλούν και οι δυσάρεστες οσμές μπορούν να δημιουργήσουν μια αρνητική πρώτη εντύπωση.

Οι μυρωδιές στην κουζίνα “λένε” στους επισκέπτες ότι το σπίτι σας είναι παραμελημένο, ενώ οι νόστιμες μυρωδιές μπορεί να είναι δελεαστικές, καθώς δημιουργούν την εντύπωση καθαριότητας και φιλόξενου περιβάλλοντος.

Για να απαλλαγείτε γρήγορα από τυχόν μυρωδιές της κουζίνας, υπάρχουν μερικά βασικά κόλπα.

Γρήγοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές της κουζίνας

1. Απορροφητικό οσμών

Η χρήση ενός φυσικού απορροφητικού οσμών, όπως το ξύδι, είναι μια μέθοδος που μπορείτε να δοκιμάσετε λίγο, λένε ειδικοί.

Εάν έχετε 24 ώρες για να απαλλαγείτε από τυχόν μυρωδιές πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σας, μπορείτε να αφήσετε ένα μπολ με μαγειρική σόδα ή ξύδι όλη τη νύχτα, καθώς απορροφούν καλά τις οσμές.

Πετάξτε το διάλυμα το πρωί, καθώς απορροφά τις δυσάρεστες οσμές.

Βάλτε ελληνικό καφέ ή μαγειρική σόδα σε δυσδιάκριτα σημεία της κουζίνας για να απορροφήσετε τις οσμές του δωματίου, όπως πάνω από πάγκους, σε ντουλάπια, πίσω από φυτά, πίσω από βιβλία μαγειρικής, σε συρτάρια, στο ψυγείο κ.λπ..

2. Σωστός αερισμός

Μπορεί να φαίνεται σαν κοινή λογική, αλλά ο εξαερισμός και η κυκλοφορία του αέρα είναι το κλειδί για τον καθαρισμό των οσμών της κουζίνας.

Για να απαλλαγείτε από τις οσμές, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αερίζετε την κουζίνα σας. Ανοίξτε τα παράθυρα, ενεργοποιήστε τον απορροφητήρα ή χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα.

3. Ελέγξτε το ψυγείο.

Το ψυγείο είναι μια από τις πιο κοινές πηγές δυσοσμίας, αλλά δεν οφείλεται πάντα στα χαλασμένα τρόφιμα.

Αφαιρείτε οποιοδήποτε φαγητό ή λαχανικά έχουν μείνει μέρες στο ψυγείο. Αλλά αν οι μυρωδιές παραμένουν παρά τον καλό καθαρισμό, κοιτάξτε στο πίσω μέρος του ψυγείου όπου βρίσκεται το ψυκτικό.

Κομμάτια φαγητού μπορούν να κολλήσουν στις τρύπες όπου τα καλώδια περνούν στο ψυγείο. Αν συμβαίνει αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι ένας απλός καθαρισμός για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε επιβλαβή προϊόντα, όπως χλωρίνη.

4. Δώστε ανάσα στον νεροχύτη

Μια άλλη κοινή πηγή οσμών είναι ο νεροχύτης της κουζίνας. Ενώ πλένετε τα χέρια και τα πιάτα σας, ο νεροχύτης πρέπει επίσης να απολυμαίνεται.

Ο νεροχύτης, η αποχέτευση και οι συνδέσεις μεταξύ τους θα μπορούσαν να έχουν κολλημένα κομμάτια υπολειμμάτων φαγητού. Όταν το νερό χύνεται στην αποχέτευση, σπρώχνει τον αέρα έξω από τον εξαερισμό, στέλνοντας δυσάρεστες οσμές παντού στο δωμάτιο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα καλό καθαριστικό αποχέτευσης για να αδειάσετε την αποχέτευση και αφήστε το για όση ώρα αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης. Αφού περάσει η ώρα, ρίξτε λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα στην αποχέτευση.

Πρέπει να καθαρίζετε τον νεροχύτη σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

5. Πρόληψη

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα της κουζίνας σας ανά πάσα στιγμή.

Όταν ψήνουμε οτιδήποτε στο φούρνο μπορεί να στάζει ή να φουσκώσει. Αμέσως μετά το μαγείρεμα, όταν ο φούρνος κρυώσει, καθαρίστε την συσκευή, πριν κολλήσουν τα υπολείμματα.

Έχετε καπάκια στους κάδους απορριμμάτων, τους οποίους πρέπει να καθαρίζετε τακτικότατα.

Να χρησιμοποιείτε καπάκια στον φούρνο μικροκυμάτων και να καθαρίζετε τακτικά τα δάπεδα, τους πάγκους, τις συσκευές και τα υφάσματα όπως κουρτίνες ή μαξιλάρια καθισμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και να θυμάστε ότι το «καθαρό» δεν έχει μυρωδιά. Ο ψεκασμός με χημικά καθαριστικά για «ωραία μυρωδιά» επιδεινώνει μόνο όσους έχουν ευαισθησίες και αλλεργίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.