ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παλαιό Τρίκερι: Το μικροσκοπικό νησάκι στον Παγασητικό κόλπο που θα σας «μαγέψει» (φώτο)

Μπορεί κανείς να περπατήσει όλο το νησί μέσα σε 2 με 3 ώρες

Παλαιό Τρίκερι: Το μικροσκοπικό νησάκι στον Παγασητικό κόλπο που θα σας «μαγέψει» (φώτο)

Το Παλαιό Τρίκερι είναι ένα μικροσκοπικό νησάκι στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου, που στην κυριολεξία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως όνειρο.

Το μοναδικό κατοικήσιμο στην «αγκαλιά» του κόλπου, το Παλαίο Τρίκερι αποτελεί έναν τόπο, σχεδόν, ουτοπικό.

Σε αυτόν τον παράδεισο ηρεμίας και γαλήνης, που απλώνεται σε μια έκταση μόλις 2,5 τ. χλμ., μπορεί κανείς να περπατήσει όλο το νησί μέσα σε 2 με 3 ώρες.

Το νησάκι προσεγγίζεται μόνο με καΐκι από τη γειτονική ακτή του Πηλίου, ενώ εδώ ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, προσφέροντας, έτσι, στιγμές απίστευτης ησυχίας σε εκείνους που θα το επιλέξουν για μια διαφορετική εμπειρία μακριά από όλους και από όλα.

Ένα νησί με έναν και μοναδικό οικισμό

Ο μοναδικός οικισμός του νησιού είναι το μικρό λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη, όπου παρατηρείται και η περισσότερη δραστηριότητα. Χτισμένος σχεδόν μέσα στον ελαιώνα του νησιού, με όμορφα δίπατα σπίτια, εδώ οι ανέσεις και οι πολυτέλειες πεντάστερων ξενοδοχείων δεν χωράνε, καθώς λιγοστοί ξενώνες είναι η μοναδική «πολυτέλεια» που προσφέρει το νησάκι στους επισκέπτες του.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν δρόμοι ή οποιοδήποτε τροχοφόρο μέσο για τις μετακινήσεις, καθώς όλες πραγματοποιούνται πεζή.

Σημείο αναφοράς του νησιού το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας στην κορυφή του λόφου -το νησί είναι γνωστό, επίσης, και ως το νησί της Παναγίας– το ψηλότερο σημείο του νησιού, το οποίο ξεκίνησε να χτίζεται το 1825. Από εδώ η θέα προς το Αιγαίο, την Εύβοια, τον Παγασητικό και το Πήλιο πραγματικά κόβει την ανάσα.

Η ανέγγιχτη φύση αποτελεί και το μεγαλύτερο δέλεαρ στο Παλαιό Τρίκερι, με τις ονειρικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά να κερδίζουν και με το παραπάνω τις εντυπώσεις του κοινού.

Η Αφέκτα, η Αγία Σοφία και η Πράσινη Άμμος είναι κάποιες από αυτές, σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους, με τα διάφανα νερά του Αιγαίου να καλούν σε αξέχαστα μακροβούτια μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Το Παλαιό Τρίκερι την περίοδο μεταξύ 1948- 1953 αποτέλεσε τόπο εξορίας χιλιάδων γυναικών και πολιτικών κρατούμενων, μια σκοτεινή «ιδιότητα» που απέκτησε κατά την περίοδο του εμφυλίου και που πάντα θα υπενθυμίζει στους επισκέπτες του νησιού το λιτό μνημείο που στέκει στη μικρή πλατεία δίπλα στο λιμάνι.

Για να προσεγγίσει κανείς το νησάκι θα πρέπει να διανύσει μια παραθαλάσσια διαδρομή 85 χλμ. από το Βόλο με κατεύθυνση προς τον Αλογοπόρο. Από εκεί θαλάσσια ταξί και καΐκια οδηγούν στον μικροσκοπικό παράδεισο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.