ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πατρινό Καρναβάλι 2023: H μεγαλύτερη παρέλαση καρναβαλιστών της χώρας

Συμμετάσχουν περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές

Πατρινό Καρναβάλι 2023: H μεγαλύτερη παρέλαση καρναβαλιστών της χώρας

Η αστείρευτη καρναβαλική διάθεση, ο ενθουσιασμός, ο παλμός, η δημιουργικότητα, η σάτιρα και το ατελείωτο κέφι κυριαρχούν στην Πάτρα, όπου οι χιλιάδες καρναβαλιστές, αλλά και επισκέπτες στέλνουν τα μηνύματα της αισιοδοξίας και της χαράς για την ζωή.

Έπειτα από τρία χρόνια χωρίς καρναβάλι, εξαιτίας των προληπτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον  COVID – 19, η Πάτρα ζει σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Το καρναβάλι της Πάτρας επέστρεψε και η μεγαλύτερη παρέλαση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 14:00 με πρωτότυπες στολές, εξαιρετική αισθητική, χρώματα, χιούμορ, σατιρικό πνεύμα, αλλά και τα φωταγωγημένα καρναβαλικά άρματα.

Έλαβαν μέρος περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές, μαζί με την βασίλισσα του καρναβαλιού και τα άρματα που κατασκευάστηκαν και φιλοτεχνήθηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα, η παρέλαση ξεκίνησε με την δημοτική μουσική και τον βασιλιά καρνάβαλο με την ακολουθία του.

Πρώτος ήταν ο τυμπανιστής προπομπός του βασιλιά, ο οποίος με το ταμπούρλο του έδινε τον καρναβαλικό ρυθμό και ακολούθησε ο πολύχρωμος βασιλιάς καρνάβαλος ως κλόουν, που έχει την εξέχουσα μορφή ενός τσίρκου και ενός καρουζέλ ζώων.

Σειρά είχε το άρμα της βασίλισσας, με την βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2023, Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη, το άνθινο άρμα με τη βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου. Κατόπιν, τα άρματα που συνδυάζουν την καλλιτεχνική έκφραση και την σατιρική διάθεση με την επίκαιρη θεματολογία.

Επίσης, θα παρελάσουν τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, δηλαδή το «Ιγκουάνα», το «Φεγγάρι», ο «Καρναβαλάκος», η «Μάγισσα», το «Σκυλάκι», η «Σαρανταποδαρούσα» και το «Τζιτζίκι».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης θα εμφανιστούν τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίζουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.