ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πλανητέρο Αχαΐας: Το «μαγικό» μέρος μια «ανάσα» από τα Καλάβρυτα που μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι (φώτο)

Τα γάργαρα τρεχούμενα νερά σπάνε με τη βοή τους την απόλυτη σιωπή

Πλανητέρο Αχαΐας: Το «μαγικό» μέρος μια «ανάσα» από τα Καλάβρυτα που μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι (φώτο)

Αδιαμφισβήτητα, το Πλανητέρο είναι από τα μέρη που δεν περιμένεις να συναντήσεις στην Αχαΐα, καθώς μεταξύ άλλων έχει αμέτρητα πλατάνια σε μια έκταση που το μάτι χάνεται στις εικόνες της φύσης με γάργαρα τρεχούμενα νερά να σπάνε με τη βοή τους την απόλυτη σιωπή.

Το παράξενα «μαγικό» αυτό μέρος εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από τα Καλάβρυτα και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα, αν όχι το ομορφότερο, μέρος που συναντά κανείς στην ορεινή Αχαΐα.

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

  • Όχι (9%, 1.434 Votes)
  • Ναι (78%, 11.894 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 217 Votes)
  • Ίσως ναι (9%, 1.380 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 245 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.170

Loading ... Loading ...

Ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό που μοιάζει με ψεύτικο και συναρπάζει τους πάντες με το ασυναγώνιστο φυσικό κάλλος που το χαρακτηρίζει.

Η φύση στο μεγαλείο της κοντά στα δημοφιλή Καλάβρυτα

Σε απόσταση 25 λχμ. από τα δημοφιλή Καλάβρυτα, το Πλανητέρο προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις σε όσους το επισκεφτούν.

Το τοπίο μοιάζει ουτοπικό, με τα αμέτρητα πλατάνια να απλώνονται σε μια μεγάλη έκταση και τα γάργαρα νερά του Αροάνιου ποταμού να «ντύνουν» μουσικά το όλο σκηνικό.

Η περιοχή με τα αμέτρητα υπεραιωνόβια πλατάνια, σε κάποια από αυτά η διάμετρός τους αγγίζει ακόμη και τα τέσσερα μέτρα, και τα τρεχούμενα νερά του ποταμού -σε αρκετά σημεία αναβλύζουν μέσα από τα βράχια- αποτελεί πραγματική εμπειρία ζωής για τους λάτρεις της φύσης.

Χαρακτηριστικά στοιχεία που έχουν αναδείξει το Πλανητέρο σε έναν από τους εξαιρετικούς προορισμούς φυσικού πλούτου, σε όλη την Πελοπόννησο.

Πάνω από το πλατανόδασος βρίσκεται το ομώνυμο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων, ενώ γύρω από τις πηγές ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευματίσει στις παραδοσιακές ταβέρνες που φημίζονται για τις πέστροφές τους.

Στα πιο σημαντικά σημεία της περιοχής και ο παραδοσιακός νερόμυλος, ο οποίος, ανακαινισμένος πια, λειτουργεί ακόμη και σήμερα.

Οι λάτρεις της ορειβασίας αξίζει να γνωρίζετε ότι από εδώ ξεκινούν διάφορα μονοπάτια μέσα στην καταπληκτική φύση της περιοχής, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η ευρύτερη περιοχή του Πλανητέρου έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.