Πρόστιμο 1 εκ. δολάρια στην Κιμ Καρντάσιαν για απάτη με κρυπτονομίσματα

Ποιο ήταν το λάθος της η 41χρονης σταρ

Πρόστιμο 1 εκ. δολάρια στην Κιμ Καρντάσιαν για απάτη με κρυπτονομίσματα

Το ποσό του 1,26 εκατ. δολαρίων καλείται να καταβάλει η Κιμ Καρντάσιαν, προκειμένου να κλείσει ο φάκελος τον οποίο άνοιξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εις βάρος της. 

Η υπόθεση αφορά την προώθηση ενός κρυπτονομίσματος μέσω των λογαριασμών που διατηρεί η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα στα social media. Όμως, η 41χρονη σταρ έκανε το εξής λάθος: Δεν γνωστοποίησε ότι πρόκειται για διαφημιστική ενέργεια, για την οποία έχει πληρωθεί.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει παράβαση των κανόνων που διέπουν την κεφαλαιαγορά. Σύμφωνα με το πόρισμα της SEC, η Καρντάσιαν έλαβε το ποσό των 250.000 δολαρίων για μία ανάρτηση στο Instagram. H διαφήμιση αφορούσε το EMAX, ένα crypto προϊόν της EthereumMax.

Το 2018, για αντίστοιχες παραβάσεις, οι αμερικανικές αρχές είχαν «ρίξει» πρόστιμο τόσο στον μποξέρ Floyd Mayweather, όσο και στον μουσικό παραγωγή DJ Khaled.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση υπενθυμίζει ότι, όταν οι celebrities και οι influencers υποστηρίζουν μια επενδυτική ευκαιρία, δεν σημαίνει ότι τα εν λόγω επενδυτικά προϊόντα είναι σωστά για όλους τους επενδυτές» επεσήμανε η SEC, σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. «Ενθαρρύνουμε τους επενδυτές να εξετάζουν τα ρίσκα υπό το πρίσμα των προσωπικών τους οικονομικών στόχων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.