«Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο δικαστήριο, εννοείται ότι τον έχω συγχωρέσει»

Η γνωστή ηθοποιός Σοφία Παυλίδου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, μίλησε για τον ξυλοδαρμό που υπέστη εν ώρα εργασίας στα παρασκήνια του θεάτρου Χυτήριο το 2018, από συνάδελφό της.

Την Τετάρτη (4/5) θα ξεκινούσε η δίκη ενώπιον του ακροατηρίου, με καθυστέρηση πολλών μηνών ωστόσο, ο ηθοποιός δεν έδωσε το «παρών» και αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο.

«Πήραμε αναβολή. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, η βία που έχεις υποστεί καταγράφεται και στο σώμα σου και στη ψυχή σου και αφήνει ένα τραύμα.

Το τραύμα αυτό οφείλεις να το μετασχηματίσεις γιατί πραγματικά αν μείνει τραύμα δεν θα σε ωφελήσει καθόλου στη ζωή σου.

Εγώ μπήκα στη διαδικασία να δω γιατί μου συνέβη αυτό, πώς θα πάρω το καλό. Πλέον, έχοντας περάσει τα χρόνια είμαι σήμερα καλά», είπε επί του θέματος η Σοφία Παυλίδου.

Και πρόσθεσε: «Όταν όμως πλησιάζει η μέρα του δικαστηρίου οφείλεις να ξαναθυμηθείς όλο το περιστατικό και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια, για να το περιγράψεις στο δικαστήριο.

Αυτό δεν είναι καθόλου ανώδυνο. Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για τον Νοέμβριο και είμαι χαρούμενη. Θέλω να γίνει το δικαστήριο για να κλείσει αυτός ο κύκλος και να το αφήσω πίσω μου».

«Οι μάρτυρές μου, οι συνάδελφοί μου, ήταν από την αρχή μαζί μου. Υπήρξαν όμως και άνθρωποι που υποστήριξαν τον θύτη χωρίς να είναι μπροστά στο περιστατικό», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία στο #metoo.

«Τώρα πιστεύω ότι πια, μετά και το #metoo, δεν περνά από το μυαλό κανενός στο χώρο μας να σηκώσει χέρι.

Έχουν αλλάξει πολλά με το #metoo αλλά βέβαια έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ακούω που λένε κάποιοι ότι όλα γίνονται για τη δημοσιότητα και γελάω», τόνισε.

Όσο για το αν έχει συγχωρέσει τον συνάδελφό της; «Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο δικαστήριο, εννοείται ότι τον έχω συγχωρέσει. Πώς θα προχωρήσω μπροστά στη ζωή μου αν κρατάω κακία για κάποιον άνθρωπο;

Δεν ζητώ κάτι τώρα. Το δικαστήριο είναι απλά μια δικαίωση για μένα αλλά και για όλα τα θύματα», απάντησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!