ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σαπιέντζα: Το νησάκι στη Μεσσηνία που αξίζει να το επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι (βίντεο)

Έχει το μοναδικό στη Μεσόγειο δάσος αείφυλλων πλατύφυλλων, τα οποία ξεπερνούν τα 10 μέτρα σε ύψος

Σαπιέντζα: Το νησάκι στη Μεσσηνία που αξίζει να το επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι (βίντεο)

Η Σαπιέντζα, μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή ωστόσο βρίσκεται ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της Μεσσηνίας και αποτελεί ένα μικρό αλλά καταπράσινο νησάκι.

Διαθέτει μια ξεχωριστή εξωτική ομορφιά και σπάνια χλωρίδα που σε προσκαλεί και προκαλεί να την γνωρίσεις καλύτερα.

Αν έχεις σκεφτεί να επισκεφθείς με την παρέα σου μερικά μέρη με σκάφος τότε η Σαπιέντζα είναι ένα από αυτά που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα φέτος το καλοκαίρι και θα μας θυμηθείς.

Ακόμη κι αν δεν είναι στο πρόγραμμα το ταξίδι με σκάφος, μπορείς και με άλλον τρόπο να την προσεγγίσεις. Η πρόσβαση στο νησί πραγματοποιείται το καλοκαίρι και με τουριστικά πλοιάρια που αναχωρούν από τη Μεθώνη.

Η Σαπιέντζα, λοιπόν, είναι ένα ελληνικό νησί το οποίο έχει μία και μοναδική παραλία. Και μπορεί να είναι η μοναδική στο νησί αλλά είναι αρκετή για να σε μαγνητίσει από το πρώτο λεπτό που θα την αντικρίσεις και θα κολυμπήσεις στα νερά της.

Η παραλία του νησιού βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της, ουσιαστικά απέναντι από τη Μεθώνη και ονομάζεται Άμμος. Μια μικρή Καραϊβική ξεδιπλώνεται μπροστά σου για να την απολαύσεις!

Μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Σαπιέντζα

Και μπορεί ήδη να σε κέρδισε η εικόνα της μοναδικής παραλία με τα κρυστάλλινα νερά αλλά η Σαπιέντζα διαθέτει κι άλλα παράξενα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά!

Ήξερες για παράδειγμα ότι πολύ κοντά της και συγκεκριμένα στα νοτιοδυτικά της βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου; Θα ακούσεις να το αποκαλούν τάφρος ή φρέαρ των Οινουσσών και έχει βάθος 5.121 μέτρα.

Επιπλέον από πού πήρε το όνομά της;

Η ονομασία αυτή, της δόθηκε από τους Ενετούς και σημαίνει σοφία. Και δόθηκε σε αυτό το νησί χάρη στην ισχυρή ναυτική παράδοση της εποχής για ασφαλή ταξίδια στα νερά ανοιχτά της Μεθώνης. Τέλος, η Σαπιέντζα έχει ακόμη κάτι σπάνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχει το μοναδικό στη Μεσόγειο δάσος αείφυλλων πλατύφυλλων, τα οποία ξεπερνούν τα 10 μέτρα σε ύψος. Επίσης υπάρχουν και θαμνώδη μεσογειακά φυτά, όπως κουμαριές ή σχίνα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.