ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σπύρος Μπιμπίλας για Προεδρικό Διάταγμα: «Αυτό που προσπαθούσαμε να αλλάξουμε όλα αυτά τα χρόνια έχει πάει στο βρόντο»

«Το υπουργείο Παιδείας αποφασίζει αυτό το πράγμα ενώ έχουμε πτυχία που έχουν την υπογραφή του υπουργείου Πολιτισμού»

Σπύρος Μπιμπίλας για Προεδρικό Διάταγμα: «Αυτό που προσπαθούσαμε να αλλάξουμε όλα αυτά τα χρόνια έχει πάει στο βρόντο»

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εξισώνει πτυχία δραματικών σχολών και εν γένει καλλιτεχνικών σπουδών, με απολυτήρια Λυκείου.

Η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των σωματείων των ηθοποιών, των μουσικών, αλλά και όσων φοιτούν και δραστηριοποιούνται στους χώρους του κινηματογράφου και του χορού.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωνάλης μίλησε στο protothema.gr και ξεκαθάρισε πως δεν επηρεάζονται αρνητικά οι τίτλοι σπουδών των καλλιτεχνικών σχολών, ενώ προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις σχετικά με την τριτοβάθμια καλλιτεχνική εκπαίδευση και προβλήματα που χρονίζουν.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ με τη σειρά του τόνισε πως οι ηθοποιοί «βασανίζονται» με τα πτυχία τους εδώ και 20 χρόνια, ενώ προσπαθούν να αναγνωριστεί το πτυχίο της δραματικής σχολής, όπως πρέπει.

«Αυτό το πρόβλημα είναι πολύχρονο και χαοτικό. Εδώ και 20 χρόνια προσπαθούν να βρουν άκρη τι θα γίνει με τα πτυχία μας. Αυτό που προσπαθούσαμε να αλλάξουμε όλα αυτά τα χρόνια έχει πάει στο βρόντο γιατί το προεδρικό διάταγμα βάζει τη βούλα σε όλο αυτό».

«Είμαστε σε πλήρη και αρμονική συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού. Το υπουργείο Παιδείας τώρα αποφασίζει αυτό το πράγμα ενώ έχουμε πτυχία που έχουν την υπογραφή του υπουργείου Πολιτισμού», ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ συμπλήρωσε: «Υπήρχε μία ισοτιμία, επίσης καταργήθηκε το ΑΣΠΑΙΤΕ που θα έπαιρναν την επάρκεια για να διδάσκουν. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα με το δημόσιο που θα τον προσλάβουν με απολυτήριο λυκείου και όχι πτυχίο δραματικής σχολής. Δεν έχουν καταλήξει σε κανένα πόρισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ανακοινώσεις στα θέατρα θα συνεχιστούν γιατί πρέπει να δικαιωθούμε, να βρεθεί λύση. Τα πτυχία αυτά τώρα δεν έχουν εξέλιξη, δεν μπορούν να κάνουν κάτι με αυτά τα πτυχία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.