Τρεις υπέροχες παραλίες στο Ιόνιο που παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό

Τρεις υπέροχες παραλίες στο Ιόνιο που παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό

Το Ιόνιο πέλαγος χαρακτηρίζεται για τις υπέροχες παραλίες του, με το υπέροχο γαλάζιο, σαν διάφανο, χρώμα της θάλασσας να συγκλονίζει όσους τις επισκέπτονται.

Παρακάτω θα βρείτε τρεις υπέροχες παραλίες στο Ιόνιο, οι οποίες στέκονται σχετικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, συγκριτικά με τις πιο διάσημες ακτές των Επτανήσων.

Πλατιά Άμμος, Κεφαλονιά

Η παραλία της Πλατιάς Άμμου, στο δυτικό τμήμα της Κεφαλονιάς, αξίζει την ταλαιπωρία στην οποία θα μπείτε για να την προσεγγίσετε -περίπου 400 σκαλιά σας χωρίζουν από αυτήν- καθώς πρόκειται για μία άκρως εντυπωσιακή και ονειρική ακρογιαλιά, η οποία από τους περισσότερους συγκαταλέγεται στις καλύτερες του νησιού.

Τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά του Ιονίου καλούν σε δροσιστικά μακροβούτια, την ώρα που οι κατακόρυφοι, απόκρημνοι βράχοι ολόγυρα προσδίδουν επιβλητικότητα και αγριάδα στο συγκλονιστικό τοπίο γύρω σας.

Η παραλία, που αποτελείται από μεγάλα και μικρά άσπρα βότσαλα, τα οποία σε κάποια σημεία είναι τόσο μικροσκοπικά που μοιάζουν με άμμο, απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους βουτιές μακριά από όλους και απ’ όλα. Για να την προσεγγίσει κανείς θα ακολουθήσει την διαδρομή προς το φάρο του Γερο Γόμπου, στον δρόμο που ενώνει τα χωριά Χαβριάτα και Χαβδάτα. Πολύ κοντά στην παραλία συναντάται και η Μονή Κηπουραίων, από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού.

Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα

Κοντά στον Άγιο Γεώργιο Πάγων, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας, η παραλία Πόρτο Τιμόνι συγκαταλέγεται στις ωραιότερες αλλά και λιγότερο γνωστές του νησιού. Στην ουσία πρόκειται για δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται από μια στενή λωρίδα γης, με την μικρότερη από τις δύο να ονομάζεται Λιμνί και την μεγαλύτερη Πόρτο Τιμόνι. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι δύο αυτοί απάνεμοι κόλποι έχουν διαφορετική θερμοκρασία νερών.

Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και λευκό βοτσαλάκι στα όσα τις κάνουν να ξεχωρίζουν. Εδώ κανείς απολαμβάνει ήρεμα το μπάνιο του, περιβαλλόμενος από το καταπράσινο, παρθένο τοπίο του νησιού. Και οι δύο παραλίες είναι ανοργάνωτες. Δίπλα ακριβώς από την παραλία βρίσκεται και μία θαλάσσια σπηλιά με βαθιά κρύα νερά.

Οι δύο κόλποι βρίσκονται κάτω από τον βράχο όπου είναι χτισμένο το χωριό Αφιώνας, ενώ δεν είναι ορατές από το χωριό και προσεγγίζονται μέσω μονοπατιών που ξεκινούν από τον Αφιώνα, ένα από την πλατεία του χωριού και ένα από την κορυφή του, και μιας διαδρομής που διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά.

Αγιοφύλλι, Λευκάδα

Το Αγιοφύλλι, ανατολικά της Βασιλικής, βρίσκεται σε έναν πολύ όμορφο και γραφικό κόλπο, που ατενίζει τα γειτονικά νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Εκ πρώτης όψεως θυμίζει κάτι από Πόρτο Κατσίκι, μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που το χαρακτηρίζουν και ως «μικρογραφία» της δημοφιλέστερης ακτής της Λευκάδας. Μια απότομη πλαγιά προστατεύει το πίσω μέρος της ακτής, ενώ στο δυτικό της τμήμα ένας τεράστιος, επιβλητικός βράχος, που λειτουργεί ως φυσικός «βατήρας» για τους πιο τολμηρούς, προσφέρει την ανακουφιστική σκιά του κατά τις απογευματινές ώρες.

Τα νερά, όπως θα τα περίμενε κανείς, έχουν αυτό το υπέροχο γαλάζιο χρώμα του Ιονίου, το οποίο φαίνεται ακόμη πιο καθαρό λόγω του λευκού βότσαλου, μέσα και έξω από την θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.