ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Άγιος Δημήτριος: Η ονειρική παραλία στην Αλόννησο η οποία θα σας «πάρει τα μυαλά» (φώτο)

Ξεχωρίζει για τα πάλλευκα βότσαλα και το ψιλό πετραδάκι που «σβήνουν» σιγά σιγά όσο προχωράει

Άγιος Δημήτριος: Η ονειρική παραλία στην Αλόννησο η οποία θα σας «πάρει τα μυαλά» (φώτο)

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου στην Αλόννησο, στην κυριολεξία θα σας «πάρει τα μυαλά», καθώς μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι.

Να σημειωθεί πως η Αλόννησος, το μικρότερο νησί των Σποράδων, μοιάζει με επίγειο παράδεισο για τους λάτρεις των πιο ήρεμων και χαλαρών καλοκαιρινών διακοπών.

Στην ουσία, πρόκειται για μία από τις πιο συγκλονιστικές παραλίες του νησιού, η οποία, κατά κοινή ομολογία, προσφέρει μοναδικές εικόνες γεμάτες με το πράσινο της φύσης και τις διάφορες αποχρώσεις του μπλε της θάλασσας.

Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 15 χλμ. από το Πατητήρι και 6 χλμ. από τη Στενή Βάλα, μία από τις πιο δημοφιλείς και πολυφωτογραφημένες ακτές του νησιού.

Ξεχωρίζει για τα πάλλευκα βότσαλα και το ψιλό πετραδάκι που «σβήνουν» σιγά σιγά όσο προχωράει κανείς προς τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου που βαθαίνουν απότομα.

Από την δεξιά πλευρά της η παραλία είναι πιο οργανωμένη με σύγχρονες ανέσεις για τους λουόμενους όπως beach bars με ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και ένα εστιατόριο, ενώ η γύρω περιοχή διαθέτει ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία για όσους θέλουν να βρίσκονται κοντά στην ακτή.

Το όνομά της η παραλία το πήρε από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου που λειτουργούσε κάποτε εδώ, το οποίο καταστράφηκε από τους πειρατές. Μέρος των υπολειμμάτων του, μάλιστα, μπορεί να παρατηρήσει ο επισκέπτης από την πάνω πλευρά της παραλίας, προς τον κεντρικό δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πίσω ακριβώς από την παραλία υπάρχει μια μικρή λίμνη, η οποία κατά την διάρκεια του χειμώνα γεμίζει νερό και λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός ξεκούρασης για τα αποδημητικά πουλιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.