ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αγκίστρι: Το γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού που είναι ιδανικό για μονοήμερη εκδρομή

Τι να κάνεις και που να φας

Αγκίστρι: Το γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού που είναι ιδανικό για μονοήμερη εκδρομή

Το Αγκίστρι αποτελεί ένα νησί του Αργοσαρωνικού που θα σε γεμίσει όμορφες εικόνες, καθαρό αέρα, ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές αλλά επίσης θα σου δώσει τον πλούτο της φύσης, του πράσινου της γης του και το μπλε της θάλασσας του, έτσι απλά, απλόχερα.

Στο Αγκίστρι υπάρχουν τέσσερα χωριά τα οποία αξίζει να επισκεφθείς καθώς σε κάθε ένα από αυτά θα δεις και κάτι μοναδικό. Ένα από αυτά το Μεγαλοχώρι ή αλλιώς Μύλος. Αποτελεί και τη χώρα του νησιού, ακολουθούν η Σκάλα, τα Λιμενάρια και το Μετόχι.

Από τον Πειραιά καθημερινά υπάρχει κάποιο φέρι μποτ ή δελφίνι που θα σε οδηγήσει απευθείας στον παράδεισο του Αργοσαρωνικού και το ταξίδι σου δεν θα είναι παραπάνω από 2 ώρες. Αν πάλι σαλπάρεις με τελικό προορισμό σου την Αίγινα, σίγουρα πρέπει να κάνεις μια στάση στο Αγκίστρι, έστω και για μονοήμερο.

Τι να κάνεις και πού να πας στο Αγκίστρι

Ζωοδόχος Πηγή

Χωρίς καμιά αμφιβολία, άπαξ και επισκεφθείς το Αγκίστρι για το Πάσχα, η εκκλησία Ζωοδόχος Πηγή πρέπει να μπει στη λίστα σου. Η Μητρόπολη του νησιού βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι και οι τοιχογραφίες της θα σου φέρουν δέος. Οι λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι μαγικές ενώ την Παρασκευή μετά το Πάσχα πραγματοποιείται στη χάρη της το πιο γνωστό πανηγύρι.

Τα ηλιοβασιλέματα στο Αγκίστρι είναι αλλιώς

Μιας και έχετε φτάσει στο Αγκίστρι και έχετε απολαύσει τις βόλτες σας στα γραφικά χωριά, έχετε δει τον εντυπωσιακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, κάντε μια βόλτα ως το Κάστρο και απολαύστε το πιο ρομαντικό και ροζ ηλιοβασίλεμα που έχετε αντικρίσει ποτέ. Ο ήλιος χάνεται στη θάλασσα καθώς δύει και τα χρώματα βυθίζονται στο απέραντο σκούρο μπλε ουρανού και θάλασσας.

Αξίζει επίσης κανείς να απολαύσει τη βόλτα του στον οικισμό της Σκάλας, μόλις ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι. Εκεί, υπάρχει ποικιλία σε καταστήματα, καφέ αλλά διαθέτει και την περίφημη παραλία Χαλικιάδα, την πιο όμορφη του νησιού. Αν ο καιρός ευνοήσει αξίζει μια βουτιά στα νερά της, ειδάλλως, ο περίπατος στην ακροθαλασσιά αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων

Ο ναός των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται σε αυτήν επίσης την περιοχή. Πρόκειται για έναν ολόλευκο ναό, με τον τρούλο του να ξεχωρίζει μιας και έχει ένα υπέροχο γαλανό χρώμα.

Γλυκό στην πιο «γλυκιά γωνιά»

Και πώς αλλιώς μπορεί να κλείσει μια ημέρα αν όχι με γλυκό και θέα τη θάλασσα; Το copa cabana σερβίρει το πιο ζουμερό και λαχταριστό cheesecake ενώ αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, το pancake θα σε αποζημιώσει σίγουρα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.