ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Αυτά είναι τα 4 ελληνικά νησιά στην λίστα με τους 45 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης

Πάντα φιγουράρει τουλάχιστον 1 ελληνικό νησί

Αυτά είναι τα 4 ελληνικά νησιά στην λίστα με τους 45 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης

Μια θέση στη λίστα με τους 45 καλύτερους προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη κατέκτησαν 4 ελληνικά νησιά.

Τη λίστα συντάσσει κάθε χρόνο η ταξιδιωτική ιστοσελίδα European Best Destinations (EBD) και πάντα φιγουράρει τουλάχιστον 1 ελληνικό νησί.

Αυτή τη φορά, η Σαντορίνη βρέθηκε στην 7η θέση, κατάφερε δηλαδή να «πιάσει» τη δεκάδα. Προηγήθηκαν προορισμοί σε άλλες μεσογειακές χώρες, με την πρώτη θέση στη λίστα να κατακτά το Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα για την Σαντορίνη, η EBD ανέφερε ότι εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον πλανήτη ονειρεύονται να ανακαλύψουν τα εντυπωσιακά τοπία του νησιού, γράφοντας: «Περπατήστε στα στενά δρομάκια της Σαντορίνης και ανακαλύψτε τα χωριά με τη λευκή στέγη και τις εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους. Απολαύστε το μαγευτικό τοπίο». Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ιστότοπο, η Σαντορίνη είναι ιδανικός προορισμός για μήνα του μέλιτος, εορτασμό επετείου και γενικότερα για τους ερωτευμένους.

Τα υπόλοιπα 3 ελληνικά νησιά που βρέθηκαν στη λίστα ήταν η Κέρκυρα (19η θέση), Μύκονος (40ή θέση) και Κρήτη (41ή θέση).

Για την Κέρκυρα, η EBD αναφέρει ότι πρόκειται για έναν όμορφο προορισμό, με παραδεισένιες παραλίες, ποιοτικό ντόπιο κρασί και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ενώ ειδική μνεία γίνεται στον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία «που χάραξαν Βενετοί, Γάλλοι και Βρετανοί, όταν το νησί τελούσε υπό την κατοχή τους».

Όσο για το νησί των ανέμων, γράφτηκε: «Η Μύκονος μοιάζει λίγο με την Ίμπιζα: ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης ή της νυχτερινής ζωής. Γλεντζέδες από όλο τον κόσμο έρχονται στη Μύκονο για την απίστευτη ατμόσφαιρά της, τα θρυλικά νυχτερινά κέντρα της, αλλά και τον ήλιο, τις παραλίες και τις θαλάσσιες δραστηριότητες».

Τέλος, για την Κρήτη, η ιστοσελίδα επισημαίνει: «Αυτό το ελληνικό νησί που λούζεται από τον ήλιο και τους ζεστούς ανέμους είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της άγριας ζωής αλλά και για ξεγνοιασιά και χαλάρωση».

Σύμφωνα με την EBD, ένα από τα μεγαλύτερα θέλγητρα του νησιού είναι η εκπληκτική κουζίνα του, μέσα στην οποία «κρύβεται» το μυστικό της μακροζωίας των κατοίκων.

Δείτε τους 10 καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για διακοπές στην παραλία:

Σαν Σεμπάστιαν, Ισπανία
Αλγκάρβε, Πορτογαλία
Άγιος Μάξιμος, Γαλλία
Κάπρι, Ιταλία
Νησί Κρκ, Κροατία
Ίμπιζα, Ισπανία
Σαντορίνη, Ελλάδα
Κάννες, Γαλλία
Μάλαγα, Ισπανία
Μινόρκα, Ισπανία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.