ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν επισκεφθείς την Ορεινή Αρκαδία

Βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν επισκεφθείς την Ορεινή Αρκαδία

Αν θέλεις να κάνεις ένα ταξίδι αλλά δεν θες να απομακρυνθείς πολύ από την Αθήνα η Ορεινή Αρκαδία είναι αυτό που ψάχνεις.

Είναι από τα μέρη που δε θα αρκεστείς στη μια φορά καθώς έχει πολλά να δεις και να κάνεις. Και το καλύτερο;

Σε δύο ώρες από την Αθήνα θα έχεις βρεθεί στα πιο απίθανα μέρη. Με υπέροχα τοπία, φιλόξενους κατοίκους και καλό φαγητό.

Αν κανονίσεις το ταξίδι σου, πάντως, υπάρχουν κάποια must to do στην περιοχή. Κάποια πιο γνωστά και κάποια λιγότερο. Εμείς σου προτείνουμε να ξεκινήσεις από αυτά…

1. Επίσκεψη στο σπίτι του Κολοκοτρώνη

Το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη βρίσκεται στο χωριό Λιμποβίσι, λίγα χιλιόμετρα νότια της Βυτίνας. Το σπίτι του «Γέρου του Μοριά» έχει αναστηλωθεί και πλέον λειτουργεί ως μουσείο. Εκεί θα δεις εικόνες και κειμήλια του από τη ζωή του μεγάλου οπλαρχηγού. Ένα πραγματικό ταξίδι στην ιστορία μπροστά στα μάτια σου.

2. Βόλτα στο Σπήλαιο Κάψια, ένα στολίδι στην Ορεινή Αρκαδία

Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας. Θα το βρεις 1,5 χιλιόμετρο βόρεια από το ομώνυμο χωριό και πραγματικά θα εντυπωσιαστείς από το πόσο φαντασμαγορικό είναι. Θα δεις από κοντά σταλακτίτες και σταλαγμίτες εκατομμυρίων ετών. Από τα πιο εντυπωσιακά που θα δεις, επίσης, εκεί είναι η αίθουσα των «Θαυμασίων». Σε αυτό το χώρο του σπηλαίου παρουσιάζονται οι σπανιότεροι χρωματισμοί λιθωματικού υλικού από κάθε άλλο γνωστό ελληνικό σπήλαιο!

3. Εξερεύνησε το Δάσος της Σκιρίτιδας

Ακόμη κι αν δεν είσαι φανατικός της πεζοπορίας, όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο μέρος παρασύρεσαι. Και είναι για καλό. Το Δάσος της Σκιρίτιδας βρίσκεται στη Νότια Αρκαδία. Το πυκνό δάσος διατρέχεται από ένα μονοπάτι 14 χιλιομέτρων. Είναι φτιαγμένο για να αναδεικνύει την ομορφιά της φύσης και σε περιμένει να το εξερευνήσεις. Ιδανικό μέρος για ηρεμία και πολλές… selfies!

4. Γνώρισε ένα ιστορικό χωριό στην Ορεινή Αρκαδία, την Πιάνα

Η Πιάνα είναι περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης. Είναι ένας πραγματικά γραφικός οικισµός φωλιασµένος στο ελατόδασος του Μαινάλου. Κατά την Επανάσταση του ’21, το χωριό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Με αρχηγό το ∆ηµήτρη Πλαπούτα υπήρχε Στρατόπεδο στην Πιάνα.

5. Κάνε ράφτινγκ στο Λούσιο ποταμό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας τι καλύτερο από το να μπεις στο ποτάμι και να ανεβάσεις λίγο την αδρεναλίνη. Θα κωπηλατήσεις σε κρυστάλλινα νερά ανάμεσα σε τούνελ από δέντρα και φυτά. Οι βράχοι στο ποτάμι δημιουργούν εντυπωσιακά περάσματα. Αυτή κι αν είναι εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.