ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δομνίστα: Ο κρυμμένος παράδεισος της Ευρυτανίας

Ένα καταπράσινο «άγνωστο» χωριό

Δομνίστα: Ο κρυμμένος παράδεισος της Ευρυτανίας

Ο ήλιος λάμπει και ο καιρός καλεί για μια διήμερη εκδρομή ξεκούρασης και αναζωογόνησης, μακριά από την πολυκοσμία της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, το ανοιξιατικό κλίμα είναι το κατάλληλο για ένα σαββατοκύριακο σε καταπράσινα μέρη με ησυχία και μακριά από την πολυκοσμία. Η Ευρυτανία μπορεί να μην είναι στο μυαλό σου, αλλά υπάρχουν χωριά πνιγμένα στο ελατοδάσος που δεν είναι τόσο γνωστά και αξίζει να μπουν στη λίστα των εκδρομών σας, έστω και μία διήμερη απόδραση.

Ένα από αυτά είναι και η Δομνίστα, ένα γραφικό χωριό σκαρφαλωμένο στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, σε απόσταση 41 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι.

Το όνομά της προέρχεται από την Ντομνίστα, κόρη της αρχόντισσας Ντόμνας, από τον καιρό των Φράγκων ιπποτών.

Αποτελεί έναν παραδοσιακό οικισμό με όμορφη αρχιτεκτονική και ιδιαίτερη ιστορία, παρόλο που δεν είναι γνωστή σε πολλούς. Η Δομνίστα έχει και ιστορικό χαραλτήρα καθώς το 1821 προσέφερε καταφύγιο στον Καραϊσκάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον το 1942 αποτέλεσε το μέρος όπου κηρύχθηκε ο ένοπλος αγώνας κατά των Γερμανών από τον Άρη Βελουχιώτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.