ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ένας παράδεισος μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα για μια υπέροχη φθινοπωρινή εκδρομή

Είναι ιδανικό για ένα mini city break!

Ένας παράδεισος μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα για μια υπέροχη φθινοπωρινή εκδρομή

Το φθινόπωρο είναι εδώ και η ταξιδιωτική μας πυξίδα αναζητά πλέον ανάλογους προορισμούς για τα Σαββατοκύριακα… και τι καλύτερο από το να πάρετε την παρέα σας και να κατευθυνθείτε προς την όμορφη Πελοπόννησο!

Και συγκεκριμένα σε ένα χωριό κοντά την Αθήνα που μπορεί να μην είναι ανάμεσα στα “διάσημα” της Πελοποννήσου αλλά έχει μπει με τον καιρό ανάμεσα στους προορισμούς της Ορεινής Πελοποννήσου και είναι ιδανικό για ένα mini city break!

Η Ζαρούχλα, είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου, “πνιγμένη” στο πράσινο και “κρυμμένη” μέσα σε καστανιές και έλατα.

Ζαρούχλα

Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με τον νομό Κορινθίας, και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας ενώ παράλληλα βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα, αφού απέχει 180 χιλιόμετρα, περίπου δηλαδή οδικώς 2,5 ώρες.

Οι ρίζες του χωριού φτάνουν πολλούς αιώνες πίσω, αν και είναι άγνωστο το πότε ξεκίνησε ο οικισμός. Οι δύο ναοί που βρίσκονται κοντά στο χωριό, ένας του 12ου κι ένας του 13ου αιώνα, είναι οι μάρτυρες της ύπαρξης του χωριού επί Φραγκοκρατίας.

Ζαρούχλα

Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της περιοχής ενώ εντυπωσιακά είναι τα πυργόσπιτα της Ζαρούχλας. Ορισμένα συντηρημένα, να συνδέουν το παρόν με το παρελθόν και να διηγούνται την ιστορία του τόπου. Άλλα, παρατημένα, αποτυπώνουν το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν επίσης βυζαντινοί ναοί αλλά και εκκλησίες με βυζαντινές τοιχογραφίες.

Με αφετηρία την όμορφη Ζαρούχλα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει και να απολαύσει την ευρύτερη περιοχή. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στη λίμνη Τσιβλού αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, αν βρεθείτε τον χειμώνα.

Λίμνη Τσιβλού
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το όμορφο βίντεο από την ευρύτερη περιοχή:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.