ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καλλονή: Το παραδοσιακό ορεινό χωριό των Γρεβενών που θυμίζει κινηματογραφικό τοπίο

«Μαγεύει» το σκηνικό με τα πετρόχτιστα σπίτια της και τα γραφικά της σοκάκια

Καλλονή: Το παραδοσιακό ορεινό χωριό των Γρεβενών που θυμίζει κινηματογραφικό τοπίο

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 περίπου μέτρων και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά των Γρεβενών. Ο λόγος για την Καλλονή που είναι… όνομα και πράγμα, θυμίζοντας κινηματογραφικό σκηνικό με τα πετρόχτιστα σπίτια της και τα γραφικά της σοκάκια.

Ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά των Γρεβενών είναι η Καλλονή που μπορεί άνετα να παινεύεται για το κάλλος της, καθώς σπίτια και καλντερίμια είναι πετρόκτιστα, διατηρώντας την αρχιτεκτονική παράδοση του τόπου. Μάλιστα οι πρώτες εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης του θυμίζουν εύκολα κινηματογραφικό σκηνικό!

Για τους λάτρεις της Πίνδου, η Καλλονή αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο, αφού από εδώ θα ξεκινήσετε για να γνωρίσετε τη Βάλια Κάλντα αλλά και το χωριό της Σαμαρίνας, το χωριό της Πίνδου που είναι χτισμένο ανάμεσα σε πυκνά δάση και το “ψηλότερο” στα Βαλκάνια! Εδώ θα δείτε επίσης τη μοναδική εκκλησία όπου ένα δέντρο μεγαλώνει στο εσωτερικό της.

Ένα από τα πλέον όμορφα και γραφικά χωριά, η Καλλονή δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν… Ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Θέλετε στα καφενεία και τα ταβερνάκια της πλατείας, με τοπικές λιχουδιές και κρασιά ντόπιας παραγωγής; Θέλετε με τους περιπάτους στο χωριό αλλά και στη φύση; Θέλετε με τα παραδοσιακά προϊόντα που θα πάρετε μαζί σας φεύγοντας; Όλα οδηγούν στην Καλλονή!

Χωριό με ομορφιά & παράδοση

Οι ντόπιοι αγαπούν ιδιαίτερα το χωριό τους και το φροντίζουν. Μάλιστα έχουν δημιουργήσει ένα λαογραφικό μουσείο με παλιά αντικείμενα και εργαλεία, που προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου.

Αξίζει, φυσικά, να αναφέρουμε την τοπική γαστρονομία των Γρεβενών, που στηρίζεται αρκετά στα μανιτάρια, τα οποία μετέχουν σε πολλές συνταγές και αποτελούν σήμα-κατατεθέν και του εν λόγω χωριού. Δοκιμάστε ό,τι μπορείτε σε πιάτα και θα ενθουσιαστείτε! Δείτε το υπέροχο βίντεο από το χωριό!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: travelstyle.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.