
Υπάρχει μια παραλία στην Ελλάδα που κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης αμμώδους ακτογραμμής σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Συγκεκριμένα βρίσκεται στην Ηπειρωτική Ριβιέρα.
Πρόκειται για την παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα, με μήκος περίπου 25 χιλιομέτρων, η οποία εκτείνεται από το χωριό Μύτικας έως την Καστροσυκιά. Το όνομά της το οφείλει σε μια συστάδα μεγάλων βράχων που βρίσκονταν περίπου δέκα μέτρα από την ακτή.
Οι βράχοι αυτοί υψώνονταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το 1943, όταν Γερμανοί και Ιταλοί στρατιώτες, σε μια πράξη διασκέδασης, τους βομβάρδισαν με όλμους και τους κατέστρεψαν.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπεται η δόμηση, καθώς η ζώνη αυτή προστατεύεται λόγω της γειτνίασής της με την Αρχαία Νικόπολη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.