ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κισσός: Το καταπράσινο χωριό στο Πήλιο που αποτελεί εναλλακτικό προορισμό για το καλοκαίρι (φώτο)

Αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς εγχώριους προορισμούς για τον χρυσό συνδυασμό του βουνού με τη θάλασσα

Κισσός: Το καταπράσινο χωριό στο Πήλιο που αποτελεί εναλλακτικό προορισμό για το καλοκαίρι (φώτο)

Το Πήλιο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Η πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό των Ελλήνων όταν αναζητούν μια εγγυημένα αξέχαστη εκδρομή. Το Πήλιο είναι αυτό μέρος της Ελλάδας που λίγοι Έλληνες έχουν επισκεφτεί μόνο μια φορά στη ζωή τους ενώ αυτοί που δεν το έχουν επισκεφτεί ποτέ είναι μια μάλλον σπάνια ομάδα.

Αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς εγχώριους προορισμούς για τον χρυσό συνδυασμό του βουνού με τη θάλασσα αλλά και για την γραφικότητα των χωριών του.

Το Πήλιο είναι όχι άδικα ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για όλες τις εποχές του χρόνου. Υπάρχουν δεκάδες χωριά, περισσότερο ή λιγότερο τουριστικά και μπορείς εύκολα να διαλέξεις ποιο θα γίνει το δικό σου αγαπημένο.

Ένα από αυτά που ξεχωρίζουμε και επιλέγουμε και το φθινόπωρο στο Πήλιο και το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι είναι ο Κισσός. Πρόκειται για ένα πιο μικρό αλλά πανέμορφο χωριό του Πηλίου πνιγμένο μέσα στο πράσινο και την ηρεμία.

Θα σε εκπλήξει η γαλήνη που θα βιώσεις από το πρώτο λεπτό εκεί αλλά και η φιλοξενία των κατοίκων. Μια εμπειρία διακοπών που θα σου μείνει αξέχαστη.

Η εναλλακτική επιλογή για απόδραση στο Πήλιο

Αυτό που κάνει τον Κισσό να ξεχωρίζει είναι ότι παρά το γεγονός ότι είναι ένα πολύ όμορφο χωριό, διατηρεί πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με τα πιο τουριστικά.

Ο Κισσός απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Πηλίου κυριολεκτικά μέσα στο δάσος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πάντα να έχεις ζεστά ρούχα μαζί σου.

Παρά το γεγονός ότι είναι στο βουνό, βρίσκεται ταυτόχρονα και σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Γι’ αυτό και είναι ιδανικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου. Ο μικρός οικισμός των περίπου 300 κατοίκων στο παρελθόν είχε εγκαταλειφθεί και οι κάτοικοι είχαν πάει στον Άγιο Ιωάννη.

Το όνομά του τώρα παραπέμπει στο γνωστό φυτό αλλά υπάρχει και μια άλλη εκδοχή γι’ αυτό. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή του ιστορικού Γ. Κορδάτου, η λέξη προέρχεται από παραφθορά της λέξης χρυσός, από ένα ορυχείο μεταλλευμάτων που ανακαλύφθηκε στην περιοχή.

Το σίγουρο είναι ότι ο Κισσός αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή αν θες να ταξιδέψεις για μερικές μέρες στο Πήλιο. Θα βρεις περιποιημένα καταλύματα, ωραία μαγαζάκια για φαγητό και ανθρώπους πρόθυμους να σου πουν τι άλλο μπορείς να δεις στην περιοχή.

Ο Κισσός είναι, επίσης, σε πολύ καλό και κομβικό σημείο για αποδράσεις κοντινές. Προτείνουμε το φθινόπωρο ως ιδανική και ήσυχη εποχή για να εξερευνήσεις την περιοχή…

Τι άλλο θα δεις στο Πήλιο

Το Πήλιο των τεσσάρων εποχών έχει πολλά να δεις και να κάνεις και σίγουρα δεν αρκεί η απόδραση μόνο μια φορά. Σου είχαμε γράψει για τις τέσσερις μέρες που θα σου μείνουν αξέχαστες αλλά και για το παραδοσιακό φαγητό που πρέπει να δοκιμάσεις πριν φύγεις από τον Κισσό και γενικά το Πήλιο.

Δες, επίσης, και τα χωριά που πρέπει να επισκεφθείς οπωσδήποτε στο Πήλιο αλλά και πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις από εκεί.

Ο Κισσός είναι μόνο η αρχή για την εξερεύνηση στο Πήλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.