ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κόρφος: Το παραθαλάσσιο χωριό κοντά στην Αθήνα που μοιάζει με νησί – Ιδανικό για ανοιξιάτικες εκδρομές

Ένα γραφικό ψαροχώρι που συνδυάζει παραδοσιακά τοπία, την ομορφιά της θάλασσας και την ελληνική χλωρίδα

Κόρφος: Το παραθαλάσσιο χωριό κοντά στην Αθήνα που μοιάζει με νησί – Ιδανικό για ανοιξιάτικες εκδρομές

Και τώρα που επιστρέψαμε από τις διακοπές του Πάσχα, αδειάζουμε βαλίτσες και… ξαναφεύγουμε. Υπάρχει ένα πολύ κοντινό χωριό που υπόσχεται να κρατήσει ολοζώντανη τη διάθεση για ανοιξιάτικες εκδρομές που μας έμεινε από το τετραήμερο του.

Σε απόλυτα ανοιξιάτικο κλίμα, λοιπόν, υπάρχει ένας πολύ κοντινός προορισμός στην Αθήνα που προσφέρεται για να κάνετε την εκδρομή σας, να βολτάρετε σε ένα όμορφο χωριουδάκι που έχει κάτι από νησί και να χαλαρώσετε από το στρες της πόλης.

Ένα χωριό κοντά στην Αθήνα για απόδραση της τελευταίας στιγμής

Ο λόγος για τον Κόρφο της Κορινθίας, ένα γραφικό ψαροχώρι που συνδυάζει παραδοσιακά τοπία, την ομορφιά της θάλασσας και την ελληνική χλωρίδα. Προσφέρει στους επισκέπτες του μοναδικές εικόνες και στιγμές χαλάρωσης μόλις 110 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Η παραλιακή περιοχή του Κόρφου είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να χαλαρώσουν ανακαλύπτοντας παράλληλα τη φυσική ομορφιά του τόπου που επισκέπτονται. Τα θαυμάσια μονοπάτια μέσα στην πάντα καταπράσινη φύση είναι εκεί για να τα εξερευνήσετε και να βιώσετε την απόλυτη ευεξία καθώς και τα μικρά ξωκλήσια – μοναστήρια γεμάτα ιστορία, όπως το «Στείρι και οι Άγιοι Πάντες» (χρονολογείται από τον 11ο – 13ο αιώνα) , θα σας κάνουν να θέλετε να επισκεφθείτε αυτό το μέρος ξανά και ξανά. Δωμάτια με θέα στην θάλασσα βρήκαμε με μια απλή αναζήτηση στο ομώνυμο Hotel Korfos μόλις στα 43€ το δίκλινο, ακόμα και για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πάντως, πρόκειται για μια από τις πλέον ανεξερεύνητες γωνιές της Κορινθίας, στον δρόμο για την Επίδαυρο και πολύ κοντά σε άλλη μια καταπληκτική παραλία που λέγεται Καλογερολίμανο. Πρόκειται για έναν κόλπο με μεγάλα λευκά βότσαλα και γαλανά νερά που «αγκαλιάζεται» από ένα κατάφυτο τοπίο και δίνει την αίσθηση του νησιού. Εδώ βέβαια μην περιμένετε οργάνωση και πολυτέλειες, αφού το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από το πιο ερημικό νησί. Οπότε για να μην ταλαιπωρηθείτε, φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα πάντα από την πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι αν αναρωτιέστε τι άλλο έχει να κάνετε στον Κόρφο, εκτός από τα πρώτα πλατσουρίσματα στις παραλίες και τις βόλτες, έχει και ωραιότατο φαγητό. Στο Stavedo Restaurant – Papa George θα φάτε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, εξαιρετική και η «Ψαροταβέρνα το Οστρακο» και το «Δελφίνι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.