ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λετονία: H ήσυχη πόλη που αποτελεί τη «Βενετία» της χώρας και αξίζει να επισκεφθείτε

Κέρδισε πρόσφατα τη θέση στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ως αναγνώριση της «εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας της για την ανθρωπότητα»

Λετονία: H ήσυχη πόλη που αποτελεί τη «Βενετία» της χώρας και αξίζει να επισκεφθείτε

Μια ήσυχη πόλη στη Λετονία που μόλις κέρδισε μια θέση στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες. Ο λόγος για την Kuldīga.

Τι μπορείτε να κάνετε στην πόλη της Λετονίας που πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO;

Η Kuldīga, μια πόλη στη δυτική Λετονία, κέρδισε πρόσφατα τη θέση στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ως αναγνώριση της «εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας της για την ανθρωπότητα».

«Η Kuldīga είναι ένα εξαιρετικά καλοδιατηρημένο παράδειγμα παραδοσιακού αστικού οικισμού, ο οποίος αναπτύχθηκε από ένα μικρό μεσαιωνικό χωριουδάκι σε σημαντικό διοικητικό κέντρο του Δουκάτου του Courland και της Semigallia μεταξύ του 16ου και του 18ου αιώνα», λέει ο οργανισμός του ΟΗΕ.

Οι κεραμοσκεπές και οι ελικοειδής δρόμοι της Kuldīga συνορεύουν με τον ποταμό Aleksupite, δίνοντας στην πόλη το παρατσούκλι «Βενετία της Λετονίας».

Η πόλη είναι ιδανική για αργές εξερευνήσεις στα πλακόστρωτα δρομάκια, χαλαρά απογεύματα δίπλα στο ποτάμι και δροσερές βουτιές στον καταρράκτη Venta.

Μόνο λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη βρίσκονται τα σπήλαια της άμμου Riežupe, ένα δαιδαλώδες δίκτυο τεχνητών σηράγγων που δημιουργήθηκαν τον 18ο αιώνα. Είναι το τέλειο μέρος για εξερεύνηση…

Ένας κόμβος για να εξερευνήσετε τις χώρες της Βαλτικής

Ως το μεσαίο κράτος της Βαλτικής, η Λετονία είναι καλά συνδεδεμένη με αποτελεσματικές, φιλικές προς τον προϋπολογισμό επιλογές μεταφοράς.

Οι πρωτεύουσες της Εσθονίας και της Λιθουανίας είναι προσβάσιμες από τη Λετονία σε λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες με το πολυτελές λεωφορείο – The Lux Express.

Διατίθενται επίσης τρένα ύπνου για τη νύχτα για να σας μεταφέρουν πιο μακριά με δρομολόγια από τη Ρίγα προς Στοκχόλμη, Ελσίνκι, Βαρσοβία και Αγία Πετρούπολη. Αν μπορείτε να περιμένετε μέχρι το 2030, το ταχύπλοο Rail Baltica θα κάνει αυτά τα ταξίδια ακόμα πιο σύντομα!

Η μισή Λετονία καλύπτεται από “ερημιά”

Μία από τις πιο πράσινες χώρες της Ευρώπης, περίπου το 50% της Λετονίας είναι άγρια φύση, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για πεζοπορία και κατασκήνωση.

Τα τέσσερα προστατευόμενα εθνικά πάρκα του – Kemeri, Gauja, Rāzna και Slītere – παρέχουν ατελείωτες ευκαιρίες πεζοπορίας για κάθε λάτρη της φύσης.

Με μια ακτογραμμή μήκους άνω των 500 χιλιομέτρων, η Λετονία μπορεί να υπερηφανεύεται για δεκάδες όμορφες παραλίες με λευκή άμμο και πευκοδάση όσο φτάνει το μάτι. Μια ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία είναι η Jurmala, διάσημη για τις όμορφες παραλίες της, τα ξύλινα σπίτια του 19ου αιώνα και τα κτίρια της σοβιετικής εποχής.

Ζήστε τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία της Λετονίας

Το φαγητό της Λετονίας επηρεάζεται από τις γειτονικές χώρες της Σουηδίας, Δανίας, Φινλανδίας, Ρωσίας, Πολωνίας, Γερμανίας, Λιθουανίας και Εσθονίας.

Χορταστικά πιάτα με κρέας, καπνιστά και τουρσί ψάρια και σκούρο ψωμί σίκαλης περιλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό στα μενού.

Εκτός από την Kuldīga, οι τουρίστες ενθουσιάζονται με τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία που μπορεί να βρει κανείς στην παράκτια πρωτεύουσα της Ρίγας, η οποία έχει επίσης καθεστώς UNESCO.

Τα πλακόστρωτα δρομάκια της ευθυγραμμίζονται με μια περιοχή της Παλιάς Πόλης που θεωρείται μια από τις ομορφότερες της Ευρώπης. Το βράδυ ζωντανεύει με μουσική και χορό στα κλαμπ.

Ανακαλύψτε ιστορίες της Λετονικής ιστορίας σε ορόσημα στην Bauska, με το κάστρο της που καταστράφηκε από τους Ρώσους που υποχωρούσαν το 1706. Ή Sigulda, όπου χτίστηκε το Κάστρο του Λιβονικού Τάγματος τον 13ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε αργότερα ως μοναστήρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: travelstyle.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.