ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι πέντε ιδανικοί προορισμοί για μια μονοήμερη απόδραση την Πρωτοχρονιά

Βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα και αποτελούν εξαιρετικές λύσεις

Οι πέντε ιδανικοί προορισμοί για μια μονοήμερη απόδραση την Πρωτοχρονιά

Η Πρωτοχρονιά βρίσκεται πλέον μια «ανάσα» μακριά κι αν ανήκετε στους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής και αναζητάτε έναν κοντινό στην Αθήνα προορισμό για μια μονοήμερη ή και διήμερη απόδραση, οι παρακάτω αποτελούν την ιδανική λύση.

Συγκεκριμένα:

Λουτράκι

Σε απόσταση που δεν ξεπερνά την 1 ώρα από την Αθήνα, το Λουτράκι είναι ό,τι πρέπει για μια μικρή εκδρομή, ανεξαρτήτως εποχής.

Εκεί θα μπορέσετε να απολαύσετε εξαιρετικό φαγητό σε μια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες, να «κλέψετε» μερικές χαλάρωσης στα λουτρά και τα σπα για τα οποία φημίζεται η περιοχή, η ακόμα και να δοκιμάσετε την τύχη σας στο μεγαλύτερο καζίνο της Ελλάδας!

Πάρνηθα

Δίπλα στην Αθήνα, η Πάρνηθα είναι ό,τι πρέπει για όσους Αθηναίους αναζητούν έναν προορισμό για μια κοντινή εξόρμηση στη φύση, ενώ συστήνεται και για οικογενειακές εκδρομές.

Μια ιδέα είναι να ξεκινήσετε από το Φλαμπούρι, δίπλα στη γάργαρη Πηγή της Κυράς και να κάνετε μια στάση στην πανοραμική θέση Μόλα, που βρίσκεται στα 1.060 μέτρα υψόμετρο.

Έπειτα, μπορείτε να σταματήσετε στο εντυπωσιακό δασόκτημα του Τατοΐου, συνεχίζοντας προς τον γνωστό Εθνικό Δρυμό του βουνού και καταλήγοντας στο εντυπωσιακό Δάσος των Γιγάντων. Εξαιρετικά οικονομική επιλογή για διαμονή είναι φυσικά το καταφύγιο Μπάφι, εάν βέβαια βρείτε ελεύθερα δωμάτια.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί προορισμό – πασπαρτού, συνδυάζοντας μια πανέμορφη θάλασσα με μια κουκλίστικη πόλη, γεμάτη αξιοθέατα και πλούσια σε ιστορία. Απέχει κάτι παραπάνω από 1,5 ώρα οδικώς από το κέντρο της Αθήνας.

Τα Χριστούγεννα, η πόλη στολίζεται γιορτινά, συνδυάζοντας μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με την θάλασσα και φυσικά την εντυπωσιακή θέα στο Μπούρτζι. Το Ναύπλιο προσφέρει αρκετές επιλογές σε εξαιρετικά εστιατόρια και καλόγουστα καφέ, ενώ η παλιά πόλη ενδείκνυται για όμορφες βόλτες.

Λιβαδειά

Όμορφη και κοντινή στην Αθήνα (1,5 ώρα περίπου με το αυτοκίνητο), η Λιβαδειά είναι ό,τι πρέπει για μια μονοήμερη εκδρομή.

Η πλούσια βλάστηση και οι αμέτρητοι καταρράκτες της θα σας μαγέψουν, ενώ στην γραφική πλατεία θα βρείτε ποικίλα μεζεδοπωλεία και εστιατόρια, που απλώνουν τα τραπέζια τους πλάι στα τρεχούμενα ρυάκια, προσφέροντας ντόπιες λιχουδιές σε λογικές τιμές.

Στενή Ευβοίας

Γνωστή και ως η «Αράχωβα της Εύβοιας» η Στενή Ευβοίας είναι ένα πανέμορφο ημιορεινό χωριό μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα. Είναι χτισμένη στη σκιά του Δίρφυ και δίπλα σε ένα πυκνό δάσος, γεγονός που την καθιστά διάσημη για την εντυπωσιακή της θέα, αλλά και για τους μεγάλους όγκους χιονιού που δέχεται τον χειμώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για ένα χαλαρό προορισμό, με γραφική αρχιτεκτονική και απαράμιλλο φυσικό κάλλος, που όμως προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα για διάφορες χειμερινές δραστηριότητες, με το χιονοδρομικό κέντρο της Στενής να απέχει μόνο 8 χιλιόμετρα από το χωριό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.