Οκτώ μέρη κοντά στην Αθήνα ιδανικά για να αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα

Επειδή πάντα είναι μια καλή στιγμή για εξερεύνηση σε κοντινούς προορισμούς!

Οκτώ μέρη κοντά στην Αθήνα ιδανικά για να αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα

Ο χειμώνας είναι μια πολύ ιδιαίτερη εποχή με γοητεία, που σε εμπνέει για ολιγοήμερες διακοπές σε κοντινούς προορισμούς, ίσα για να ξεφύγεις λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Αν η βάση σου είναι η Αθήνα τότε έχεις πολλές επιλογές και πολλά μέρη για να ανακαλύψεις, για Σαββατοκύριακο είτε με την παρέα σου, τη σχέση ή την οικογένειά σου.

Θεωρείτε ότι η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ θα έπρεπε να γίνει «δημοσία δαπάνη»…

  • Διότι υπήρξε νόμιμος Αρχηγός του Κράτους (61%, 15.556 Votes)
  • Γιατί έκανε ενεργό και αναγνωρισμένη ενέργεια ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος (2%, 402 Votes)
  • Επειδή ήταν Ολυμπιονίκης (4%, 935 Votes)
  • Όχι δεν πρέπει να γίνει «δημοσία δαπάνη» διότι είχε εκπέσει (34%, 8.730 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.623

Loading ... Loading ...

Γι’αυτό μη χάνεις χρόνο, ετοίμασε δυό-τρεις αλλαξιές και διάλεξε σε ποιό από τα 8 μέρη κοντά στην Αθήνα θα φύγεις για Σαββατοκύριακο μέσα στο χειμώνα.

Ναύπλιο

Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι, το Ναύπλιο είναι σιγουράκι, αφού θα περάσεις ένα τέλειο Σαββατοκύριακο. Απέχει περίπου μιάμιση ώρα από την Αθήνα και μόλις φτάσεις θα αντικρίσεις αυτό το γραφικό στολίδι που σε μαγεύει με τη γοητεία και την ιστορία του.

Στο Ναύπλιο, θα κάνεις βόλτες περιμετρικά και γύρω από το Κάστρο, στην Ακροναυπλία, κατά μήκος της Παραλιακής αγναντεύοντας στο βάθος το Μπούρτζι. Επιπλέον, θα χαζέψεις τα παραδοσιακά μαγαζιά στα σοκάκια και θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα μέρη για φαγητό και ποτό κοντά στην Πλατεία Συντάγματος.

Δημητσάνα – Ορεινή Αρκαδία

Ένας από τους top προορισμούς της Ορεινής Αρκαδίας, γραφικός και συνάμα κοσμοπολίτικος. Ο Χειμώνας είναι η καλύτερη περίοδος να εξερευνήσεις τη Δημητσάνα, με το ελατοδάσος να βάφεται στις πιο σκούρες αποχρώσεις του πράσινου. Από την Αθήνα, θα φτάσεις οδικώς σε δύο ώρες και κάτι και για ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής θα βρίσκεσαι μέσα στην καταπράσινη φύση.

Όπως κατάλαβες αυτός ο προορισμός είναι κυρίως για nature lovers αλλά υπάρχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πετρόχτιστα διώροφα σπίτια που διατηρούν την παραδοσιακή αισθητική. Αν πας στη Δημητσάνα, μη φύγεις χωρίς να επισκεφθείς την Ακρόπολη, στην κορυφή του χωριού, τη Βιβλιοθήκη της Σχολής της Δημητσάνας, αλλά και το Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι επίσης ένας must χειμερινός προορισμός και περίπου 2 ώρες μακριά από την Αθήνα. Θα περπατήσεις στον κεντρικο δρόµο και θα χαζέψεις στα δεκάδες μαγαζάκια, παραδοσιακά και μη. Ακόμη θα κάνεις επισκέψεις στα αξιοθέατα, στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο Καλαβρύτων.

Αυτό που δεν πρέπει να χάσεις είναι η βόλτα με τον Οδοντωτό που φτάνει μέχρι το Διακοπτό μέσα από μία εξαιρετική διαδρομή μέσα στη φύση. Και αν η περιπέτεια είναι στο αίμα σου τότε δοκίμασε τις επιδόσεις σου στο trekking- hiking αλλά και στο canyoning.

Τρίκαλα Κορινθίας

Σε μιάμιση ώρα από την Αθήνα θα βρεις αυτόν τον προορισμό που θα σε ηρεμήσει και θα σε συνεπάρει. Το μεγαλείο της φύσης, η λιθόστρωτη πλατεία, τα παραδοσιακά μαγαζιά με τις παραδοσιακές γεύσεις συνθέτουν το όμορφο τοπίο.

Στα Κάτω Τρίκαλα θα ξεκινήσει η περιήγησή σου από τον παλαιότερο οικισμό ενώ στα Άνω Τρίκαλα θα δεις τους ψηλούς πύργους και τα εγκαταλελειμμένα αρχοντικά, ο λόγος που επί Τουρκοκρατίας η ονομασία της περιοχής ήταν «αρχοντομαχαλάς». Τέλος θα γευτείς μοναδικές γεύσεις στα ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία των Τρικάλων.

Αράχωβα

Η Αράχωβα είναι ένα από τα πιο γραφικα και πολυσύχναστα µέρη της χώρας μας. Αποτελεί έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς λόγω της άγριας ομορφιάς της, του αναλλοίωτου παραδοσιακού χαρακτήρα της και των πολυάριθμων δραστηριοτήτων που προσφέρει ο μαγευτικός Παρνασσός.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ski και snowboard, ποδηλασία βουνού, ιππασία, πεζοπορία ή βόλτα με snow mobile. Μπορείς ωστόσο να απολαύσεις τις επισκέψεις σου στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Ρολόι της Αράχωβας, ή στην Πλατεία Λάκκα που αποτελεί πόλο έλξης με τα δεκάδες μαγαζιά που φιλοξενούνται εκεί, για φαγητό, ποτό και άλλα hot spots.

Καρπενήσι

Ένα τρίωρο μακριά από την Αθήνα βρίσκεται το Καρπενήσι. Είναι σκαρφαλωμένο στα βουνά της Ευρυτανίας, στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας και έχει εξελιχθεί σε μία σύγχρονη πόλη που προσφέρει όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες της. Η ορεινή τοποθεσία του είναι γεμάτη έλατα, πλατάνια, λίμνες και γραφικά γεφύρια.

Το Καρπενήσι διαθέτει και Χιονοδρομικό Κέντρο, το οποίο βρίσκεται στο Βελούχι. Επιπλέον, προσφέρεται για συναρπαστικές γραφικές οδικές εκδρομές στα γύρω μέρη από το Καρπενήσι προς το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό, τις Κορυσχάδες, τη Μονή Προυσού και τη λίμνη Κρεμαστών.

Χαλκίδα

Η Χαλκίδα παραμένει κλασικός προορισμός για Σαββατοκύριακο, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Ακόμη, είναι ένας προορισμός ιδανικός για οικογένειες, αφού ευνοεί ο πεζοδρομημένος παραλιακός δρόμος με τα μαγαζιά που έχουν δίπλα παιδική χαρά. Στη Χαλκίδα, την «πόλη των τρελών νερών», θα ανέβεις στο Κάστρο του Καράμπαμπα και θα θαυμάσεις τη μοναδική θέα, αφού βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης όπου μπορείς να τη δεις πανοραμικά.

Θα περπατήσεις στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής και θα επισκεφτείς το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η βόλτα στη Γέφυρα του Ευρίπου είναι πάντα μέσα στα σχέδια και σήμα κατατεθέν της Χαλκίδας!

Ζαρούχλα

Η Ζαρούχλα είναι ένα ιδιαίτερα περιποιημένο και ήρεμο χωριουδάκι ανάμεσα στις βουνοκορφές του Χελμού σε υψόμετρο ενός περίπου χιλιομέτρου. Πρόκειται για ένα υπέροχο τοπίο με έλατα, πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Υπάρχουν λίγοι δρόμοι, λίγα ταβερνάκια και σημεία για καφέ και ποτό, λίγοι ξενώνες αλλά αυτή ακριβώς είναι η Ζαρούχλα, ένα μέρος που αποτελεί ησυχαστήριο, ιδανικό για ξεκούραση και απομόνωση.

Ένας διαφορετικός χειμερινός προορισμός για Σαββατοκύριακο που θα σε κάνει να επιστρέψεις άλλος άνθρωπος στην καθημερινότητά σου. Πολύ κοντά βρίσκεται η φημισμένη για την ομορφιά της, λίμνη Τσιβλού, την οποία δεν πρέπει να χάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και κάπως έτσι η λίστα σου είναι έτοιμη! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κανονίσεις με την παρέα σου ποιος θα είναι ο πρώτος σας προορισμός. Προλαβαίνεις πάντως να επισκεφθείς και τα 8 μέρη τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα που θα ακολουθήσουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.