Οκτώ μονοήμερες κοντά στην Αθήνα για να κάνεις τις πρώτες σου βουτιές

Ή έστω να αράξεις σε μια παραλία με μαγιό!

Οκτώ μονοήμερες κοντά στην Αθήνα για να κάνεις τις πρώτες σου βουτιές

Το καλοκαιράκι είναι πια εδώ και η επιθυμία για ένα δροσερό μπάνιο έχει ξυπνήσει για τα καλά. Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα και ψάχνεις για τον ιδανικό προορισμό για να απολαύσεις τη θάλασσα και τον ήλιο, τότε να είσαι σίγουρος ότι κοντά μας, υπάρχουν πολλές και ωραίες παραλίες!

Από παραλίες με χρυσή αμμουδιά και καταγάλανα νερά μέχρι θαυμάσια νησάκια που περιμένουν να τα εξερευνήσεις, οι περιοχές γύρω από την Αθήνα κρύβουν αμέτρητες επιλογές για μια αξέχαστη ημερήσια απόδραση. Είτε προτιμάς πιο γραφικά και ήσυχα μέρη, είτε περιπέτεια και πράσινη φύση, θα βρείς σίγουρα κάτι που να σου ταιριάζει.

Λουτράκι

Ένας ιδανικός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα είναι το Λουτράκι, η παραθαλάσσια κωμόπολη στην περιοχή της Κορινθίας. Το Λουτράκι είναι γνωστό για τα ιαματικά του νερά και τα εκπληκτικά τοπία του, που συνδυάζουν το βουνό με τη θάλασσα.

Για τα πρώτα σου μπάνια αξίζει να επισκεφθείς το Ηραίον. Η πρώτη εικόνα που θα αντικρίσεις είναι τα ερείπια του αρχαίου ναού, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη θεά Ήρα, να κατηφορίζουν σχεδόν μέσα στο νερό. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και η θέα της καλοδιατηρημένης μικρής αρχαίας πολιτείας, μοναδική.

Άλλη μία εξωτική παραλία είναι η Μυλοκοπή, η οποία είναι στην πραγματικότητα δύο παραλίες, με σκουρόχρωμη άμμο, βράχια και πλάκες. Όμως τα κρυστάλλινα νερά θα σου προσφέρουν εκπληκτική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, ενώ αν γυρίσεις την πλάτη σου στη θάλασσα θα δεις ένα ατελείωτο πευκόφυτο δάσος.

Αίγινα

Η Αίγινα αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για το πρώτο σου μπάνιο σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Θα πάρεις το καράβι από τον Πειραιά και πολύ σύντομα θα έρθεις αντιμέτωπος με μια μοναδική εμπειρία θάλασσας και πολιτισμού.

Μία ιδανική επιλογή για μπάνιο στην Αίγινα είναι η παραλία Αγία Μαρίνα. Βρίσκεται κοντά στον κεντρικό οικισμό της Αίγινας και προσφέρει χρυσή αμμουδιά και κρυστάλλινα καθαρά νερά. Είναι μια οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ σε κοντινή απόσταση θα βρεις πολλές καφετέριες, ταβέρνες και μπαρ για να απολαύσεις γεύματα και δροσερά ποτά.

Λουτρά Ωραίας Ελένης & Κεχριές Κορινθίας

Τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά, γνωστό για τα ιαματικά λουτρά του, ιδανικά για αρθρίτιδα και ρευματισμούς. Μάλιστα ο μύθος λέει ότι έκανε τα μπάνια της η βασίλισσα της Σπάρτης, η Ωραία Ελένη, σύζυγος του Μενελάου και αφορμή του Τρωικού Πολέμου, εξ’ ου και το όνομα του χωριού.

Μια ακόμα ωραία ακρογιαλιά θα βρεις ανάμεσα στην Κόρινθο και τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Πρόκειται για μια παραλία στρωμένη με χρυσαφένια άμμο και γνωστή για τα πεντακάθαρα νερά της, τις Κεχριές. Οι Κεχριές είναι μια πρώτης τάξεως επιλογή για όσους θέλουν ένα ξεκούραστο μπάνιο, καθώς είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ένα ωραιότατο beach bar με αρκετές επιλογές σε ποτά και σνακ.

Ψάθα

Μία από τις επόμενες εξορμήσεις σου πρέπει σίγουρα να είναι στην παραλία Ψάθα του Κορινθιακού. Η πρόσβαση στην παραλία Ψάθα δεν είναι δύσκολη και μπορείς να διασχίσεις τη διαδρομή Βίλια προς Ψάθα ή από τα Μέγαρα μέσω της παραλιακής οδού του Αλεποχωρίου. Στην Ψάθα θα βρεις πολύ χώρο για να απλώσεις την πετσέτα σου και να βάλεις την ομπρέλα σου, αλλά μπορείς επίσης να εκμεταλλευτείς την σκιά των δέντρων και να χαλαρώσεις υπό το θρόισμα των φύλλων και τον ήχο του κύματος. Το βέβαιο είναι ότι δε θα χρειαστείς προμήθειες, μιας και θα τα βρεις όλα στα μαγαζιά της περιοχής.

Αντίκυρα Βοιωτίας

Άλλη μία μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα, με πιο εναλλακτικό ύφος είναι η Αντίκυρα, ένας κοντινός παραθαλάσσιος προορισμός που θα σε χαλαρώσει και θα σου χαρίσει στιγμές ηρεμίας μακριά από την πολυκοσμία. Η Αντίκυρα δεν είναι τόσο συνηθισμένος προορισμός, ωστόσο βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα και είναι βέβαιο πως δε θα σε απογοητεύσει. Αν βρεθείς εκεί μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα μέχρι το Γεφύρι της Δαφνούλας το οποίο ίσως να σου θυμίσει τα γραφικά Ζαγοροχώρια αλλά είναι δίπλα στην Αθήνα.

Καραθώνας – Ναύπλιο

Έξω από το Ναύπλιο θα βρεις τη μαγευτική παραλία του Καραθώνα. Μόλις δυο ώρες μακριά από την Αθήνα, θα αντικρίσεις τη φυσική ομορφιά του Καραθώνα που την καθιστά νούμερο ένα παραλία της περιοχής. Εκπέμπει εξωτική αύρα, χάρη στους ψηλούς φοίνικες που απλώνονται κατά μήκος της ακτής της. Ωστόσο δεν είναι τα μόνα δέντρα εκεί, αφού θα δεις και ελιές, αλλά και αρμυρίκια και σχίνους, που προσφέρουν άφθονη φυσική σκιά.

Σούνιο

Οι επιλογές στο Σούνιο είναι πολλές και καλές και θα απολαύσεις το χρόνο σου σε μία μονοήμερη εκδρομή για το πρώτο σου μπάνιο. Θα δεις το Ναό του Ποσειδώνα, θα περάσεις από τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, και φυσικά θα πας στην παραλία Σκαλάκια, η οποία θα σε γοητεύσει. Θα τη βρεις στον οικισμό Αλθέα ο οποίος ανήκει στον δήμο Κρωπίας, στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου και αποτελεί το παραθαλάσσιο κομμάτι του Δήμου. Και μετά το μπάνιο σου πήγαινε για φρέσκο ψάρι σε κάποιο από τα ταβερνάκια του Σουνίου.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι η ιδανική λύση αν θέλεις μέσα σε λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, να κολυμπήσεις σε καθαρά καταγάλανα νερά και να ζήσεις μία χαλαρωτική εμπειρία. Ξεκάθαρα, αφήνει τον επισκέπτη με το στόμα ανοιχτό όταν βρεθεί εκεί κι αν δεν την έχεις επισκεφθεί ακόμα, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να ζήσεις μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Εκτός από ιαματικά λουτρά, θα σου προσφέρει μια δόση καλοπροαίρετου, παλαιού τύπου κολυμβητικής εμπειρίας που θα αγαπήσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.