ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Οκτώ πόλεις ιδανικές για ένα ρομαντικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου

Από τα πιο κλισέ ρομαντικά μέρη, μέχρι τους όχι και τόσο γνωστούς ρομαντικούς προορισμούς

Οκτώ πόλεις ιδανικές για ένα ρομαντικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου

Η παρακάτω λίστα περιέχει τους πιο ρομαντικούς προορισμούς, ιδανικούς για ταξίδι με το ταίρι σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Πολλοί χαρακτηρίζουν αυτή τη μέρα απλώς άλλη μία εμπορική γιορτή, άλλοι πάλι την περιμένουν πως και πως. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, δες το σαν μία αφορμη για ένα σύντομο – ή και όχι – ταξίδι, που θα σε κάνει να ξεφύγεις για λίγο από την καθημερινότητα.

Αυτή η λίστα καλύπτει τα πάντα, από τα πιο κλισέ ρομαντικά μέρη, μέχρι τους όχι και τόσο γνωστούς ρομαντικούς προορισμούς. Ίσως μάλιστα να δεις και κάποια σημεία που θα σε εκπλήξουν! Το σημαντικό είναι ότι θα πάρεις ιδέες για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό μοναδικό ταξίδι.

Καππαδοκία, Τουρκία

Το να βλέπεις αερόστατα να αιωρούνται πάνω από το παραμυθένιο τοπίο της Καππαδοκίας είναι πραγματικά μια εμπειρία που πρέπει να μπει στο bucket list σου! Θα παρακολουθήσετε μαζί τα αερόστατα να υψώνονται πάνω από τις καμινάδες κατά την ανατολή του ήλιου ή θα μπείτε σε ένα αερόστατο και θα θαυμάσετε το τοπίο από ψηλά. Αυτές οι εικόνες θα σας μείνουν αξέχαστες! Εξερευνήστε την υπόλοιπη Καππαδοκία, περπατήστε στα μονοπάτια της Güllüdere Vadısı (Κοιλάδα των Ρόδων) και επισκεφθείτε το υπαίθριο μουσείο Göreme – έναν βυζαντινό μοναστικό οικισμό – για ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Βενετία, Ιταλία

Θα ήταν ιεροσυλία να μην υπάρχει η Βενετία σε αυτήν εδώ τη λίστα. Στην πόλη αυτή έχουν γραφτεί χιλιάδες ερωτικές ιστορίες σε βιβλία, σε φωτογραφικούς φακούς και στις καρδιές ανθρώπων! Εδώ, πάντα είναι μια ωραία ιδέα για ταξίδι όμως την περίοδο του Αγίου Βαλεντίνου, όλα είναι πιο ρομαντικά! Αν είσαι σε αυτό το mood, αν θες να κάνεις πρόταση γάμου ή αν θες να ταξιδέψεις για πρώτη φορά με το ταίρι σου, τότε να έρθεις στη Βενετία! Μόνο να ξέρεις από πριν ότι ο κόσμος είναι αρκετός, οι ουρές μπόλικες και οι τιμές λίγο τσιμπημένες.

Κιότο, Ιαπωνία

Δεν είναι το μέρος που θα βρεις στις λίστες των ρομαντικών προορισμών, αλλά το Κιότο είναι ένας προορισμός που πραγματικά δεν πρέπει να χάσεις! Μια επίσκεψη στην πρώην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας θα είναι γεμάτη πολιτισμό, νόστιμο φαγητό και εκπληκτική αρχιτεκτονική.

Πάρε το σύντροφό σου και βγες στους δρόμους να θαυμάσεις την πόλη. Θα απολαύσεις την ήρεμη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου στο Μονοπάτι των Φιλοσόφων και στο Ιερό Jishu. Θα δεις τη μαγευτική θέα από το Χρυσό Παύλιο και θα περιπλανηθείς στο δάσος μπαμπού της Arashiyama. Το βράδυ, βρες ένα τοπικό μέρος για να πάρεις μια γεύση ιαπωνικής κουζίνας – soba, σούσι και σάκε πρέπει να υπάρχουν στο πρόγραμμα!

Μπέργκεν, Νορβηγία

Ταξιδέψτε βόρεια στο Μπέργκεν για ρομαντικές στιγμές ανάμεσα σε εντυπωσιακά φιόρδ και εκπληκτικά φυσικά τοπία. Αυτό το ταξίδι είναι σίγουρα για τους εραστές της περιπέτειας και της φύσης. Το Μπέργκεν είναι γνωστό ως η “πρωτεύουσα των φιόρδ της Νορβηγίας” και είναι σίγουρα μέσα στις ρομαντικές πόλεις για να ταξιδέψεις του Αγίου Βαλεντίνου με το σύντροφό σου.

Μπορείτε να απολαύσετε κρουαζιέρες στα εντυπωσιακά φιόρδ, να κάνετε πεζοπορία στην καταπράσινη ύπαιθρο, σε ένα από τα δημοφιλή μονοπάτια περιπάτου του Μπέργκεν ή να περιπλανηθείτε στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Τέλος, μια εκδρομή στο όρος Fløyen για να δείτε το ηλιοβασίλεμα, είναι must.

Σεβίλλη, Ισπανία

Η Σεβίλλη, προσφέρει μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με εκπληκτική αρχιτεκτονική και όμορφους ιστορικούς θησαυρούς, όπως το Βασιλικό Παλάτι της Σεβίλλης, τον Καθεδρικό της Σεβίλλης και την υπέροχη Plaza de España. Θα βρείτε πολλά εστιατόρια που προσφέρουν απολαυστικά τάπας και διεθνείς κουζίνες και πολλές επιλογές διαμονής, όπως το Corral del Rey, ένα “παλάτσο” του 17ου αιώνα που βρίσκεται στην παλιά συνοικία Barrio Alfalfa, την καρδιά της Σεβίλλης.

Φλωρεντία, Ιταλία

Με θέα που κόβει την ανάσα, ατελείωτο ρομαντισμό, εκθαμβωτικά χρώματα και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η πανέμορφη Φλωρεντία είναι το τέλειο σκηνικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ένα παραμυθένιο δείπνο σε ένα εκπληκτικό μέρος είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει αναμνήσεις και για τους δυο σας. Η ησυχία και η ηρεμία των αιθουσών ορισμένων από τα πιο διάσημα μουσεία και γκαλερί της Φλωρεντίας, αποτελούν ένα οικείο περιβάλλον για μια επίσκεψη που θα σας συναρπάσει. Η πόλη είναι γεμάτη με υπέροχους τρόπους για να γιορτάσετε την αγάπη σας ο ένας για τον άλλον!

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Το ειδυλλιακό σκηνικό της Βουδαπέστης δε θα μπορούσε να λείπει από τις ρομαντικές πόλεις για να ταξιδέψεις του Αγίου Βαλεντίνου. Κι εκεί θα βρεις πολλά πράγματα να κάνεις για να περάσεις χρόνο με το ταίρι σου. Ένα εξαιρετικό σημείο είναι το Κάστρο της Βούδας, ένα στολίδι της πόλης που αξίζει να εξερευνήσετε.

Στη συνέχεια, μια επίσκεψη στους Βοτανικούς Κήπους ή σε ένα από τα καταπληκτικά σπα της Βουδαπέστης, θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε αρκετά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Για να ολοκληρώσετε την περιπέτειά σας, μια βόλτα σε ένα από τα πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια της Βουδαπέστης είναι must για να απολαύσετε την ουγγρική κουζίνα.

Πράγα, Τσεχία

Από τον Μεσαίωνα, η Πράγα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις, γνωστή ως το στέμμα του κόσμου. Αυτό την κάνει και μία από τις ιδανικές ρομαντικές πόλεις για να ταξιδέψεις και να γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Με την εμβληματική πλατεία της Παλιάς Πόλης, η πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας φιλοξενεί μερικά πολύχρωμα μπαρόκ κτίρια. Εμβληματική δομή με μαγευτική θέα, ιστορικά συγκροτήματα κάστρων και εθνικοί θησαυροί προσελκύουν ερωτευμένα ζευγάρια από κάθε γωνιά του κόσμου. Η Γέφυρα του Καρόλου, το Κάστρο της Πράγας, το αστρονομικό ρολόι και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου είναι μερικά από τα σημαντικότερα τουριστικά μέρη.

Είτε πρόκειται για μία έκπληξη που θες να κάνεις στο ταίρι σου, είτε για ένα ταξίδι που θα κανονίσετε μαζί, οι ρομαντικές πόλεις για να ταξιδέψεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πολλές και διαφορετικές. Βρείτε αυτή που σας ταιριάζει και έτοιμοι για ένα μοναδικό ταξίδι!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.