Πελοπόννησος: Το γραφικό χωριό με τη μαγευτική θέα γνωστό και ως το «μπαλκόνι» της Αρκαδίας

Σας προσκαλεί σε μια υπέροχη φθινοπωρινή απόδραση!

Πελοπόννησος: Το γραφικό χωριό με τη μαγευτική θέα γνωστό και ως το «μπαλκόνι» της Αρκαδίας

Πρόκειται για ένα ορεινό καταπράσινο γραφικό χωριό που κρύβει πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες του. Από το φυσικό κάλλος και την πλούσια βλάστηση μέχρι τις ταβέρνες και την πεζοπορία, σας προσκαλεί σε μια υπέροχη φθινοπωρινή απόδραση!

Ο λόγος για τα Άνω Δολιανά της Αρκαδίας. Η περιοχή «Κούβλι» αποτελεί την νοτιοανατολική κατάληξη του οροπεδίου της Τρίπολης, από όπου αρχίζει να ορθώνεται ο ορεινός όγκος του Πάρνωνα, με τα Άνω Δολιανά, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, να είναι το πρώτο που θα συναντήσετε…

Άνω Δολιανά χωριό Αρκαδίας αποδράσεις Σαββατοκύριακο πέτρινα σπίτια
Άνω Δολιανά χωριό Αρκαδίας αποδράσεις Σαββατοκύριακο πανοραμική με σπίτια

Χτισμένο στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 1050 μ., ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά με τα καλντερίμια και τα πετρόκτιστα σπίτια. Από την κεντρική πλατεία, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, θα απολαύσετε μοναδική θέα προς τον κάμπο της Τρίπολης.

Παραδοσιακός οικισμός με φυσικό κάλλος

Γύρω, γύρω απλώνεται ένα εντυπωσιακό δάσος με καστανιές, που προσφέρεται για πεζοπορία, αφού κοντά στο χωριό περνάει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4. Παραδοσιακά καφενεδάκια και πολλές ταβέρνες υπόσχονται στους επισκέπτες να μην τους λείψει τίποτα!

Με παραδοσιακό προϊόν τα κάστανα, θα αγοράσετε πολλές τοπικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού ενώ θα δοκιμάστε και πολλές συνταγές με κάστανο. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας κατά την επιστροφή κάτι από όλα αυτά.

Ιδανικός προορισμός για πεζοπορία

Τα Άνω Δολιανά παρουσιάζουν πλούσια φυσική ομορφιά, με κατάφυτες ρεματιές και πετρόχτιστα σπίτια πλήρως ενταγμένα στο περιβάλλον. Οπότε εδώ η πεζοπορία επιβάλλεται, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι να περπατήσετε στο βουνό, απολαμβάνοντας μοναδικές εικόνες.

Άνω Δολιανά χωριό Αρκαδίας αποδράσεις Σαββατοκύριακο ρεματιά Αγιάννη

Η πεζοπορική διαδρομή στη ρεματιά του Αγιάννη ξεκινά από τον ξενώνα του χωριού και ακολουθεί αρχικά το μονοπάτι δίπλα στο ρυάκι. Θα περπατήσετε ακούγοντας τους ήχους των ξερών φύλλων αλλά και των γάργαρων νερών που τρέχουν από τις πηγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η είσοδος στην ξερή κοίτη του ποταμού θα σας φέρει μπροστά από τα ερείπια εγκαταλειμμένων νερόμυλων, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής θα σας εντυπωσιάσουν. Μετά από 5 περίπου χιλιόμετρα εύκολης πεζοπορίας θα φτάσετε στο ξωκλήσι της Παναγίας της Κουβλιώτισσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.