ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πέντε ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για εξορμήσεις για δύο

Κάποιοι προορισμοί ξεδιπλώνουν όλη τους τη γοητεία το χειμώνα

Πέντε ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για εξορμήσεις για δύο

Γραφικά χωριά, πλούσιο φυσικό τοπίο και παραδοσιακή φιλοξενία συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για μια ρομαντική απόδραση για εσένα και το ταίρι σου.

Μη χάσεις λοιπόν την ευκαιρία να αλλάξεις παραστάσεις παρέα με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου, οργανώνοντας μια ονειρεμένη χειμερινή εξόρμηση. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις ιδανικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα για να εμπνευστείς.

Σύρος

Ίσως να έχεις συνδυάσει τα νησιά του Αιγαίου περισσότερο με τις καλοκαιρινές διακοπές παρά με μια χειμερινή απόδραση. Η Σύρος, όμως, το κόσμημα των Κυκλάδων, είναι ο ιδανικός ρομαντικός προορισμός, ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα! Η πρόσβαση στο νησί είναι εύκολη και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μέσω Let’s Ferry πολλά. Εσύ και το ταίρι σου μπορείτε να βρείτε ακριβώς αυτό που σας εξυπηρετεί, και να ετοιμάσετε βαλίτσες για μια χειμερινή εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Κι αυτό γιατί η αρχοντική ομορφιά της αρχιτεκτονικής της, τα σοκάκια και οι τοπικές της γεύσεις γοητεύουν εξίσου τους επισκέπτες, όλες τις εποχές του χρόνου.

Πήλιο

Ένας κλασικός και αγαπημένος προορισμός για πολλά ζευγάρια, που προσφέρεται τόσο για καλοκαιρινές, όσο και χειμερινές εκδρομές. Το «Βουνό των Κενταύρων», όπως είναι επίσης γνωστό το Πήλιο, φιλοξενεί δεκάδες χωριά, ορεινά και παραθαλάσσια τα οποία μπορείς εύκολα να προσεγγίσεις με το αυτοκίνητο.

Για τις χειμωνιάτικες βόλτες με το ταίρι σου αξίζει να επισκεφτείς έναν από τους ορεινούς οικισμούς του Πηλίου, να απολαύσεις τη μαγευτική θέα, τη ζεστή, παραδοσιακή ατμόσφαιρα και, φυσικά, το καλό φαγητό. Δύο από τα πιο γνωστά χωριά της περιοχής είναι η Πορταριά και η Μακρυνίτσα στη Δυτική πλευρά του βουνού, ενώ στα ανατολικά θα βρεις το εξίσου φημισμένο χωριό Τσαγκαράδα, αν προτιμάς να δεις και λίγο θάλασσα.

Μονεμβασιά

Στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στο ανατολικότερο άκρο του νομού Λακωνίας, βρίσκεται η μαγευτική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Το σκηνικό της μοιάζει βγαλμένο από την εποχή των ιπποτών, με πλακόστρωτα σοκάκια, πετρόχτιστα αρχοντικά και θολωτά μονοπάτια. Ό,τι πρέπει για μια ρομαντική εξόρμηση για δύο! Τί μπορείς να απολαύσεις στη Μονεμβασιά; Βόλτες στα δαιδαλώδη στενά της ανάμεσα σε βυζαντινά οικήματα και εκκλησίες, φαγητό σε παραδοσιακά κουτούκια και γαλήνιες περιπλανήσεις στην ειδυλλιακή φύση που την περιβάλλει. Μήπως ήρθε η στιγμή να ζήσετε το δικό σας μεσαιωνικό παραμύθι;

Λουτρά Πόζαρ

Τα Λουτρά Πόζαρ στο Νομό Πέλλας είναι μια όαση ευεξίας και παραμένει ένας από τους καλύτερα κρυμμένους θησαυρούς της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για έναν προορισμό που είναι ίσως λιγότερο γνωστός στους Αθηναίους ταξιδιώτες, αλλά έχει για χρόνια αγαπηθεί από τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας.

Από όπου κι αν ταξιδεύετε, πάντως, το βέβαιο είναι ότι η ομορφιά της περιοχής και η ατμόσφαιρα γαλήνης που επικρατεί εκεί χειμώνα-καλοκαίρι θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Επισκέψου, λοιπόν, τη Λουτρόπολη με το ταίρι σου και απολαύστε μια χαλαρωτική βουτιά στο ιαματικό νερό των θερμών πηγών που λέγεται πως είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το σώμα, το δέρμα, το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και το πνεύμα.

Ζαγοροχώρια

Φυσικά, από τη λίστα με τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς για ζευγάρια στην Ελλάδα δε θα μπορούσαν να λείπουν τα διάσημα Ζαγοροχώρια. Η επίσκεψη στο καμάρι της Ηπείρου σου επιφυλάσσει μια αυθεντική και ιδιαίτερη εμπειρία, την οποία αξίζει σίγουρα να μοιραστείς με το έτερόν σου ήμισυ. Ειδικά τον χειμώνα τα εντυπωσιακά βουνά και τα θαυμαστά φαράγγια συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα.

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας μπορείτε να περιηγηθείτε μαζί στους παραδοσιακούς οικισμούς, να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας με δραστηριότητες στη φύση όπως ράφτινγκ, kayak ή ορειβασία ή απλά… να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις τοπικές λιχουδιές – με την ξακουστή ηπειρώτικη πίτα να έχει την τιμητική της!

Κάθε εξόρμηση, κοντινή ή μακρινή, γίνεται μαγική όταν έχεις συνταξιδιώτη το άνθρωπο που αγαπάς. Διαλέξτε λοιπόν μαζί τον επόμενο προορισμό σας και χαρείτε τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.