ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πέντε ιδανικοί προορισμοί στην Ευρώπη για να αποδράσετε την άνοιξη

Για βόλτες σε παλαιές πόλεις, θεματικά πάρκα, καθώς και ενδιαφέρουσα γαστρονομία

Πέντε ιδανικοί προορισμοί στην Ευρώπη για να αποδράσετε την άνοιξη

Ιδανικοί προορισμοί στην Ευρώπη για να αποδράσετε τώρα την άνοιξη απολαμβάνοντας βόλτες σε παλαιές πόλεις, θεματικά πάρκα, καθώς και ενδιαφέρουσα γαστρονομία.

Την περίοδο της άνοιξης πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να αποδράσουν σε προορισμούς της Ευρώπης οι οποίοι τον χειμώνα, με το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια, δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των προτιμήσεών τους. Από την άλλη, υπάρχουν μέρη που το καλοκαίρι έχουν μεγάλη ζήτηση και δεν είναι εύκολα προσβάσιμα, ενώ οι τιμές σε διαμονή και αεροπορικά είναι υψηλές.

Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί προορισμοί τους οποίους είναι προτιμότερο να δείτε από κοντά τώρα την άνοιξη, βάζοντας στο πρόγραμμα βόλτες σε παλιές συνοικίες, πικ-νικ σε πάρκα -μια αγαπημένη συνήθεια των ξένων, καθώς λατρεύουν να έρχονται σε επαφή με τη φύση-, ενώ μπορείτε να νοικιάστε ποδήλατο και να περιπλανηθείτε μέσα σε γειτονιές και να πηγαίνετε με το δίκυκλό σας σε μουσεία.

Ξεχωρίσαμε πέντε ευρωπαϊκούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείτε τώρα την άνοιξη και να φτιάξετε ένα πλούσιο πρόγραμμα με επιλογές για όλες τις ώρες της ημέρας.

Προορισμοί στην Ευρώπη για ανοιξιάτικες αποδράσεις

Λουκέρνη (Ελβετία)

Η Λουκέρνη είναι μια γραφική πόλη της Ελβετίας που εκτείνεται γύρω από το βορειοδυτικό άκρο της ομώνυμης λίμνης και βρίσκεται πάνω στην εκροή του ποταμού Ρόις. Ο συγκεκριμένος ποταμός χωρίζει την παλιά πόλη, Αltstadt, από τη νέα πόλη, Neustadt, ενώ αυτές συνδέονται από τη γέφυρα Κάπελ.

Η Λουκέρνη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή πόλη, με την ομώνυμη λίμνη και τα βουνά που τη περιβάλλουν να την κάνουν πιο ατμοσφαιρική, προσελκύοντας επισκέπτες. Από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης θα πάρετε το τρένο και σε μία ώρα θα είστε στη Λουκέρνη – από τις ωραιότερες πόλεις της Ελβετίας.

Στη Λουκέρνη, την άνοιξη, θα απολαύσετε βόλτες στην παλιά πόλη, γύρω από τη λίμνη -από τα πιο όμορφα αξιοθέατα-, όπως και η ξύλινη γέφυρα, που κατασκευάστηκε από το 1365. Σίγουρα η θέα είναι πολύ εντυπωσιακή, καθώς βλέπει τη λίμνη και τις Άλπεις. Στα αξιοθέατα περιλαμβάνεται και το Ελβετικό Mουσείο Mεταφορών, το οποίο αξίζει τον χρόνο σας – ειδικά αν ταξιδεύετε με τα παιδιά σας.

Νάπολη (Ιταλία)

Η Νάπολη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της γειτονικής μας χώρας και σημαντικό λιμάνι της Νότιας Ιταλίας, με τους ανθρώπους της να είναι λίγο πιο εξωστρεφείς. Μάλιστα, μέσα στα στενά σοκάκια της θα δείτε μέχρι σήμερα νεαρούς να κάνουν καντάδα στα κορίτσια τους.

Η νοοτροπία στην πόλη του ιταλικού Νότου διαφέρει πολύ από τις άλλες πόλεις της χώρας. Οι άνθρωποί της διαθέτουν έντονο ταπεραμέντο, ενώ θα βρείτε πολλά στοιχεία και αξιοθέατα τα οποία θα σας γοητεύσουν κατά την επίσκεψή σας.

Η Νάπολη έχει σημαντικά αξιοθέατα, όπως το Καστέλ Νουόβο, που είναι το κύριο σύμβολο της αρχιτεκτονικής της πόλης και χτίστηκε το 1279, η Εθνική Βιβλιοθήκη, που άνοιξε πρώτη φορά για το κοινό το 1804, και φυσικά το ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία της UNESCO.

Από τη Νάπολη προγραμματίστε μια επίσκεψη στην Πομπηία, ενώ μπορείτε να κάνετε μονοήμερη εκδρομή στο Σορέντο και στο Αμάλφι. Για αυτές τις διαδρομές αξίζει να νοικιάσετε αυτοκίνητο ώστε να δείτε μοναδικά παραθαλάσσια μέρη και μια διαδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη.

Η ναπολιτάνικη κουζίνα είναι από τις καλύτερες του κόσμου, είναι η πόλη όπου γεννήθηκε η pizza και παντρεύει μοναδικά τα θαλασσινά με τα όσπρια. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε παγωτό – θα βρείτε φίνες γεύσεις που θα γαργαλήσουν τον ουρανίσκο σας.

Λισαβόνα (Πορτογαλία)

Η Λισαβόνα έχει χαρακτηριστεί «πόλη του Οδυσσέα» και «πριγκίπισσα του Ωκεανού», με το ιστορικό κέντρο να είναι κτισμένο επάνω σε επτά λόφους. Η πόλη είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική, καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Διασχίζεται, επίσης, από τις μεγάλες λεωφόρους και τα μνημεία κατά μήκος αυτών των κύριων οδών, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές.

Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι ο Πύργος της Μπελέμ, κατασκευασμένος τον 16ο αιώνα -που μαζί με το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών έχουν ανακηρυχθεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς- και η βόλτα στη Alfama, από τις παλαιότερες συνοικίες της Πορτογαλίας. Πάρτε τη γραμμή τραμ «28» που περνάει μέσα από τη γραφική συνοικία με κατεύθυνση το Κάστρο São Jorge, το οποίο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Η Λισαβόνα διαθέτει πλούσια γαστρονομία, όπου θα βρείτε από συνοικιακά οικονομικά ταβερνάκια μέχρι εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin. Στη γαστρονομική σκηνή της πόλης κυριαρχούν τα πιάτα με ψάρι, όπως σαρδέλες μέχρι τηγανητές σουπιές και ψάρια στιφάδο, ενώ από γλυκά δοκιμάστε τάρτες με κρέμα.

Άμστερνταμ (Ολλανδία)

Το Άμστερνταμ είναι μια πανέμορφη πόλη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες και είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε εποχή του χρόνου αποτελεί έναν από τους ωραιότερους προορισμούς της Ευρώπης.

Την περίοδο της άνοιξης το Άμστερνταμ είναι πιο όμορφο, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν τις βόλτες με το ποδήλατο, να κάνουν πικ-νικ στο πάρκο Vondenpark, υδάτινες βόλτες μέσα στα γραφικά κανάλια και να επισκέπτονται την αγορά με τα λουλούδια. Επιπλέον, καθώς ο ανοιξιάτικος καιρός είναι πιο «γλυκός», οι επισκέπτες κάνουν βόλτες εξερευνώντας τα πολλά μουσεία της πόλης.

Αν ταξιδέψετε την άνοιξη με τα παιδιά σας στο Άμστερνταμ, βρείτε δρομολόγια για να επισκεφθείτε το θεματικό πάρκο Efteling -βρίσκεται στη Νότια Ολλανδία, περίπου μιάμιση ώρα από το Άμστερνταμ-, ενώ η Χάγη είναι πάντα ένας ενδιαφέρων προορισμός.

Κοπεγχάγη (Δανία)

Από τις ωραιότερες σκανδιναβικές πρωτεύουσες, η Κοπεγχάγη αποτελεί προορισμό τον οποίο αξίζει έστω μία φορά στη ζωή σας να επισκεφθείτε. Πολύχρωμες συνοικίες με φανταχτερά χρώματα για να «σπάνε» τη μονοτονία τις σκοτεινές ημέρες του χειμώνα, το εντυπωσιακό λιμάνι, το πάρκο Tivoli, αλλά και η ζωή μέσα στην ήσυχη πόλη ενθουσιάζουν τους επισκέπτες – ειδικά όσους προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες.

Η Κοπεγχάγη ήταν ένα από τα ψαροχώρια των Βίκινγκ που κατάφερε να γίνει πρωτεύουσα της Δανίας και να ανοικοδομηθεί σε μια πανέμορφη αστική πόλη, την οποία ο επισκέπτης θα γνωρίσει καλύτερα αν νοικιάσει ποδήλατο και τη γυρίσει απ’ άκρη σ’ άκρη και μέσα στις γειτονιές της. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι η Μικρή Γοργόνα -από τα πιο γνωστά αξιοθέατα, που φτιάχτηκε το 1913 και αναφέρεται σε ηρωίδα του παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν-, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο, το Παλάτι Ρόζενμπεργκ -πρόκειται για το αναγεννησιακό παλάτι της χώρας, που είναι επισκέψιμο για το κοινό- και, φυσικά, την περιοχή Nyhavn, που είναι από τα παλαιότερα και πιο γραφικά κανάλια της πόλης. Μάλιστα, σε κάποιο από τα σπίτια αυτού του καναλιού πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του ο παραμυθάς Hans Christian Andersen.

Τα δανέζικα αρτοσκευάσματα είναι ευρέως γνωστά και από το πρωί οι φούρνοι και τα καφέ μυρίζουν θεσπέσια αρώματα από σφολιάτες και νόστιμες κρέμες. Από φαγητά θα βρείτε επιλογές σε ψαρικά, όπως ανοιχτό σάντουιτς με βραστές γαρίδες ή ρέγγα, και κρεατικά – δοκιμάστε τους κεφτέδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.