Πέντε κοντινοί προορισμοί για μονοήμερη απόδραση δίπλα στην Αθήνα!

Συνδυάζουν θάλασσα αλλά και διάφορες άλλες δραστηριότητες

Πέντε κοντινοί προορισμοί για μονοήμερη απόδραση δίπλα στην Αθήνα!

Έχετε επιθυμήσει να κάνετε μια εκδρομή ή είστε από εκείνους που ψάχνουν για εκδρομή σε κάθε ευκαιρία; Κανένα πρόβλημα.

Όσοι μένετε Αθήνα, μπορείτε να αξιοποιήσετε κάθε Σαββατοκύριακο με υπέροχες κοντινές αποδράσεις ακόμα και μονοήμερες, διαλέγοντας κοντινούς προορισμούς που συνδυάζουν θάλασσα αλλά και διάφορες άλλες δραστηριότητες χωρίς καν να χρειαστεί να διανυκτερεύσετε. Φύγαμε λοιπόν…

…για Επίδαυρο

Αν δεν βρεθείτε για κάποια παράσταση στο αρχαίο θέατρο, έχετε όσο χρόνο θέλετε να βουτήξετε στις παραλίες της Παλιάς Επιδαύρου, όπως το πευκόφυτο, βοτσαλωτό Καλαμάκι, αλλά και στους κολπίσκους της γύρω περιοχής, όπως η Παναγίτσα και η Βαγιωνιά.

Μετά την βουτιά, αναπληρώστε τις δυνάμεις με ωραίο φαγητό σε κάποια από τις εκλεκτές ταβέρνες.

Επίδαυρος

…για Τζια

Μια ώρα μόλις με το καράβι απέχει από το Λαύριο η πιο κοντινή κοσμοπολίτικη Κυκλάδα, και εκτός από τις όμορφες νησιώτικες βόλτες, έχει πολλά ακόμα να κάνετε.

Βουρκάρι, Τζιά

Φυσικά, στη μονοήμερη δεν γίνεται να μην περιλαμβάνονται οι βόλτες στην Ιουλίδα, την πανέμορφη Χώρα του νησιού, αλλά κι οι βουτιές στον οικογενειακό Οτζιά ή στο Γυαλισκάρι με την χρυσαφένια άμμο.

…για Αίγινα και Αγκίστρι

Πανταχού παρόντα όταν σκεφτόμαστε για μονοήμερες από Αθήνα, τα δύο αγαπημένα νησιά του Αργοσαρωνικού απέχουν λιγότερο από μία ώρα από τον Πειραιά και μας βάζουν σε κλίμα διακοπών από το πρώτο κιόλας βήμα μας στο νησί.

Στην Αίγινα φτάνουμε στην όμορφη πόλη της, τριγυρίζουμε στα στενάκια της, εξερευνούμε αρχαία μυστικά στους λόφους της και κατηφορίζουμε πίσω στην παραλιακή περαντζάδα ή στο ψαροχώρι της Πέρδικας για ψαρομεζέδες και ουζάκι πλάι στο κύμα.

Βουτάμε δε στο Κλειδί ή αν έχουμε όρεξη για εξερευνήσεις, παίρνουμε το βαρκάκι από την Πέρδικα και ανακαλύπτουμε το ακατοίκητο νησάκι της Μονής με τα τιρκουάζ νερά.

Αίγινα

Στο Αγκίστρι, οι βουτιές ξεκινούν δίπλα από το λιμάνι, στην παραλία της Σκληρής αλλά και λίγο μακρύτερα, στη δημοφιλή Χαλικιάδα. Απολαμβάνουμε μπύρες και μαγειρευτά στην Αλκυόνη ή ψαρομεζέδες στα ταβερνάκια του λιμανιού.

Αγκίστρι

…για Ναύπλιο

Έχει και η Αργολίδα τις καλοκαιρινές της χάρες, περίπου μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα. Πρώτη μας στάση, στην Καραθώνα ή στις ακτές πίσω από τον βράχο του Παλαμηδίου, για να ξεκινήσουμε τη μονοήμερη με την απαραίτητη βουτιά.

Και μπορεί οι συγκεκριμένες παραλίες να είναι πολυσύχναστες, αλλά μας αποζημιώνουν με τα φοινικόδεντρα, τους ευκάλυπτους και τα αρμυρίκια, την οικογενειακή ατμόσφαιρα και τα καθαρά νερά.

Ναύπλιο
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά τη βουτιά, οδηγούμε μέχρι την Παλιά Πόλη του Ναυπλίου για να ρομαντζάρουμε και να πιούμε καφεδάκι στα σοκάκια της πιο όμορφης παλιάς πόλης της Ελλάδας, και μέχρι τη Νέα Κίο, το ψαροχώρι του Ναυπλίου για εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες στην Ψαροπούλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.