ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πέντε μαγευτικοί φθινοπωρινοί προορισμοί για εκδρομές κοντά στην Αθήνα (φωτο)

Ο ερχομός της φθινοπωρινής ισημερίας σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη του φθινοπώρου

Πέντε μαγευτικοί φθινοπωρινοί προορισμοί για εκδρομές κοντά στην Αθήνα (φωτο)

Μπορεί ο καιρός να έχει αρχίσει να κρυώνει αλλά η λαχτάρα για τις εξορμήσεις παραμένει.  

Και μολονότι υπάρχουν ακόμα κάποιες παραλίες με ζεστά νερά όπου μπορείτε να κάνετε τα μπάνια σας για τις επόμενες εβδομάδες, ο ερχομός της φθινοπωρινής ισημερίας σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη του φθινοπώρου, επομένως οι εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου πλέον μπορούν να περιλαμβάνουν και πιο ορεινές επιλογές.

Ορεινή Αρκαδία

Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα και πολλά άλλα πετρόχτιστα χωριά σας περιμένουν στην ορεινή Αρκαδία, μόλις 2 ώρες και κάτι από το κέντρο της Αθήνας. Τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, καθώς συνδυάζουν τη γραφική αρχιτεκτονική, με την οργιάζουσα φύση και φυσικά τον πεντακάθαρο αέρα της εξοχής. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις μοναδικές χιλοπίτες της περιοχής!


Ορεινή Κορινθία

Η ορεινή Κορινθία αποτελεί πρώτης τάξεως επιλογής για όσους θέλουν να αποδράσουν από τη βαβούρα της πόλης, χωρίς να ταξιδέψουν μακριά. Φυσικά, τα Τρίκαλα ορεινής Κορινθίας αποτελούν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό, που φημίζεται για τα εντυπωσιακά τοπία του και την πλούσια βλάστηση. Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε τη μικροσκοπική λίμνη Δασίου, που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποιο παραμύθι.


Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι γνωστός προορισμός-πασπαρτού, καθώς προσελκύει τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο λόγω της ομορφιάς του, όσο και της εγγύτητάς του με την πρωτεύουσα. Το φαγητό είναι ανεπανάληπτο, ενώ το γραφικό του λιμάνι, που θυμίζει καρτ-ποστάλ, θα σας μαγέψει. Όσοι από εσάς αντέχετε την ανάβαση των 999 σκαλιών, τότε μία επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο του Παλαμιδίου επιβάλλεται!


Δίρφυς Ευβοίας

Στα 445 μέτρα υψόμετρο, η Στενή έχει μια θέα που κόβει την ανάσα, ωστόσο δεν είναι ο μόνος λόγος που πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι το όρος της Δίρφυς. Η γραφική Γλυφάδα συνδυάζει υπέροχα το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των πεύκων και προσφέρεται για ξεκούραση και ηρεμία, ενώ ο κατάφυτος, λουλουδιασμένος Πάλιουρας σας καλεί να τον θαυμάσετε, στους πρόποδες του βουνού.


Καλάβρυτα

Ένας κλασικός φθινοπωρινός – χειμερινός προορισμός κοντά στην Αθήνα είναι τα Καλάβρυτα, τα οποία εκτός των άλλων προσφέρονται και για πιο οικονομικές εξορμήσεις, σε σχέση με άλλες αντίστοιχες επιλογές (βλ. Αράχωβα). Αξίζει μία διαδρομή με τον Οδοντωτό μέχρι το Διακοφτό, καθώς και μία επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιµνών στο χωριό Καστριά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.