ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πεταλιοί Εύβοιας: Το νησί με την εξωτική ομορφιά που βρίσκεται μόλις μισή ώρα από την Αττική (βίντεο)

Στην παραλία, η άμμος είναι παχιά & ψιλή δημιουργώντας μικρές αμμοθίνες

Πεταλιοί Εύβοιας: Το νησί με την εξωτική ομορφιά που βρίσκεται μόλις μισή ώρα από την Αττική (βίντεο)

Γνωρίζατε πώς μόλις μισή ώρα από την Αθήνα, βρίσκεται ένας «μαγικός» τόπος, που δεν είναι άλλος από τους Πεταλιούς Εύβοιας;

Συγκεκριμένα, πετάμε στη δυτική πλευρά του νησιού «Μεγαλόνησος» των Πεταλιών, όπου υπάρχει ένας καταπληκτικός όρμος όπου το χρώμα του νερού είναι εξαιρετικό, βαθύ τιρκουάζ.

Πρόκειται για έναν απάνεμο, βαθύ όρμο που έχει ρηχά νερά και ψιλή, λευκή άμμο, η οποία προσδίδει αυτό το υπέροχο χρώμα στο νερό.

Στην παραλία, η άμμος είναι παχιά και ψιλή, και δημιουργεί μικρές αμμοθίνες στην οποίες βρίσκουν άνετη ανάπαυση οι επισκέπτες.

Επιπλέον, κοντά στην παραλία υπάρχουν ερείπια κτιρίων από την εποχή της Τουρκοκρατίας, στα οποία διέμενε το χαρέμι του Ομέρ, πασά της Καρύστου και από τα οποία οι χανούμισες αντίκριζαν το απέραντο τιρκουάζ της παραλίας που σας παρουσιάζουμε. Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη για μπάνιο και εκδρομή.

Λίγα λόγια για τους Πεταλιούς, στους οποίους ανήκει η Εύβοια

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα.

Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι.

Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομέρ πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του.

Τα νησάκια μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δε θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού. Απολαύστε την πτήση!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.